Amicul meu Norbert, blogger și dependent de dezvoltare personală (ca și mine) m-a întrebat ce părere am despre dezvoltarea personală, dacă e bună sau nu și cum o pot descrie unui necunoscător.

O să încerc să fiu cât mai obiectiv și explicit. Un om cu dezvoltare personală e un om care a citit manualul propriu de utilizare și funcționează optim, la capacitate maximă.

E un om care se străduiește să se echilibreze zilnic și luptă cu vechea sa versiune pentru că își dorește mai mult de la viață și vrea să ofere mai mult celor din jur.

Pentru mine, dezvoltarea personală, acele ore de lectură în trenul de 5 dimineața spre un job pe care îl detestam, a reprezentat o acumulare de resurse mentale și emoționale pe care le-am aplicat ca să am curaj să îmi urmez visele.

Astăzi e aceeași chestie. Mentorii mei sunt niște sculptori care lucrează în mintea mea, o sculptează ca să pot să devin cea mai bună versiune a mea și să îmi pot îndeplini toate obiectivele pe care mi le doresc.

Pentru mine școala nu a fost destul – facultate nu am făcut pentru că nu am simțit că e ceea ce îmi doresc. Nici mediul în care am trăit nu m-a inspirat. Nimic nu mă putea schimba în felul în care aveam eu nevoie să mă schimb.

Am învățat multe și am descoperit că în față mă așteaptă și mai multe. Am fost umil în fața cărților și a mentorilor mei. Nu am comentat niciodată. Am stat și am luat notițe.

Asta fac și azi. Asta îmi oferă și mai multă lumină. Fiecare carte pe care o citesc descoperă în mine și mai mult potențial dar în același timp descoperă părți ce trebuie reparate.

Dezvoltarea personală e o luptă zilnică pe care o duci cu tu cel de ieri. E o alegere pe care o iei zilnic pentru a ieși din mediocritate atunci când te doare asta. Eu sper să te doară!

Dezvoltarea personală înseamnă să înveți să faci lucrurile să se întâmple, înseamnă să înveți să devii ceea ce trebuie să devii 🙂

Toate răspunsurile există deja. Trebuie doar căutate.

Asta înseamnă dezvoltarea personală pentru mine.

dezvoltare personala

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)