E un real business în jurul termenului ”motivație” și asta pentru că americanii sunt niște vânzători de vise extraordinari (nu că ar fi rău asta).  Baiul e că mulți oameni ajung să pună doar botul pe carte, să memoreze citate și să le servească atunci când sunt atacați sau se simt inconfortabili.

Să fii motivat înseamnă să ai motive pentru care faci ce faci.

Poți vrea să scrii o carte, dar să nu ai (suficiente) motive ca s-o faci. Atunci doar vorbești despre ideea ta, iar uneori te plângi că e ceva greu care te oprește. De fapt la fiecare mică provocare ești pe burtă și urli că ai coatele julite de la cât te-ai chinuit să scrii primul capitol, să cauți edituri care să te public și să îți faci pagina de Facebook pentru autor etc.

Dacă nu ești motivat, deci nu ai motive, ești o victimă plângăcioasă.

Faza e că numai tu poți știi de ce vrei să faci ceea ce vrei să faci, iar dacă ai numai un crâmpei de dorință în minte, oricât de plângăcios ai fi, tot ai potențial să te ridici, să te pui la treabă, găsind suficiente motive.

Trebuie să ai motive pentru orice și motivele trebuie să merite.

Trebuie să ai motive pentru care să te trezești dimineața, pentru care să citești, pentru care să mănânci sănătos, pentru care renunți la mizeriile de emisiuni cu hepilică ce îți scad IQ-ul cu un punct pe minut dacă le urmărești etc.

Faza e că mi-a luat mult timp să îmi dau seama că motivația = motive și că pentru a lupta tuturor ispitelor de zi cu zi, trebuie să am cât mai multe motive.

Motivele sunt ca muniția, dacă motivația ar fi arma.

Important! Trebuie să știi în ce tragi! Fii sincer cu tine și alege țintele ce merită să le nimerești. Unele activități pe care le faci îți vor fura din gloanțe și motivație. Ideea e că reamintindu-ți mereu pentru ce faci, orice ai face, îți vei putea menține încărcătorul plin, ca să ataci orice obiectiv și chiar să distrugi inamicii ce vor să te transforme într-o creatură (și mai) mediocră.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)