Citesc una dintre cele mai geniale cărți de dezvoltare personală, Principiile Succesului de Jack Canfield. Astăzi am dat peste o tehnică foarte mișto, atât de mișto încât nu puteam să mă abțin ca să n-o împărtășesc cu tine (norocosule!).

Treaba e în felul următor: uneori ai de făcut niște alegeri rapide și probabil foarte importante, dar ești indecis, nu știi în ce direcție să mergi pentru că ambele direcții par importante și mintea îți aduce multe argumente pro în ambele situații.

Jack Canfield propune pentru astfel de situații Tehnica Balansului care funcționează cam așa:

1. Te ridici în picioare cu mâinile pe lângă corp, cu ochii închiși și pui întrebările de calibrare „Care este răspunsul pentru DA?” și „Care este răspunsul pentru NU?”

2. Observi cum corpul se înclină într-o anumită direcție pentru fiecare dintre întrebări. Eu am observat că atunci când spun DA îmi îndrept spatele și capul/gâtul, iar când spun NU fac o mimică, ridic o sprânceană și mă strâmb cumva. Super! Cred că funcționează diferit la fiecare, așa că fii atent la ce mimezi sau la cum îți miști corpul.

3. Acum e partea distractivă. Pui tot întrebări la care se poate răspunde prin DA sau NU. Eu am întrebat care dintre două obiective pe care le am e prioritar: „E prioritar X?” și imediat ca să verific întreb și „E prioritar Y”.

Faza interesantă e că rațional am ezitat și cumva am încercat să maschez unul dintre răspunsuri, dar am conștientizat asta și am zis „Stop, stop, stop! Dă-i drumul. Lasă corpul să se exprime”.

Un singur cuvânt: GENIAL!

Iar cartea Principiile Succesului, ediția aniversară la 10 ani de la lansare, apărută prin octombrie 2015, chiar o recomand. O poți cumpăra aici. O să găsești în ea sute de idei interesante și tehnici care te vor ajuta să ușurezi munca, să clarifici viziunea ta, să te motivezi ca să acționezi în direcția dorită etc.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)