plan de afacere

Un prieten mi-a recomandat un articol de pe Business Insider care mi-a părut interesant. E vorba despre 10 pași pe care trebuie să îi faci în 10 zile pentru a putea porni o afacere de la zero.

Unii vor spune că la partea cu birocrația de la Registrul Comerțului treburile se vor complica (așa e), dar ca și perspectivă, poate că articolul va fi interesant și pentru alții. Ca o paranteză, citeam undeva că prin USA, un tip și-a înregistrat firma în sub 2 minute, totul online, fără stres – aștept și eu acel moment pentru România.

Iată cei 10 pași pentru a porni afacerea:

Ziua 1: Scrie un plan de afaceri. Asta e crucial pentru succesul tău.

Ziua 2: Studiază piața. Vezi care produse și servicii pe care le oferi, pot surclasa aceleași servicii și produse oferite de competitori. Află care este publicul tău țintă și care sunt acele reguli unice din industria ta.

Ziua 3: Crează-ți brandul. Pentru a-ți construi identitatea vei avea nevoie de un nume, un logo, un website și prezență pe social-media.

Ziua 4: Ocupă-te de partea legală. Angajează un avocat sau un specialist care să se ocupe de trademark și drepturi de autor.

Ziua 5: Menține costurile de startup la un nivel cât mai mic. Dacă ești nevoit să lucrezi de acasă sau dintr-un spațiu unde nu ai mobilier temporar, găsește un restaurant sau un local unde poți avea întâlnirile.

Ziua 6: Fă Networking! Transmite tuturor că ți-ai pornit o afacere, prin toate modurile posibile. Caută conferințe și evenimente la care să participi pentru a face cât mai mult networking.

Ziua 7: Expunere media. Contactează oameni din media a căror public țintă ar fi interesat de serviciile și produsele tale. Convinge-i să scrie despre afacerea ta.

Ziua 8: Pregătește-te mental. Dacă ai încredere că vei reuși, vei reuși.

Ziua 9: Concentrează-te pe a genera venituri. Dacă e posibil, angajează pe cineva care să se ocupe de task-urile zilnice care-ți consumă timp, pentru ca tu să te poți ocupa de imaginea per ansamblu a afacerii tale.

Ziua 10: Sărbătorește, obține feedback-uri și fii mândru de tine!

Lasă-mi un comentariu în care să îmi spui părerea ta. Sunt suficienți acești pași? Ce lipsește? Ce ai adăuga?

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x