motivatie stepanadrian

Legat de motivație, am experimentat în cei 26 de ani de viață o mulțime de lucruri bune dar mai ales rele. Am dat cu capul de sute de ori și nu am înțeles de ce mă zbat în aceleași stări emoționale negative, de ce nu reușesc să mă urnesc din loc ca să fac ceva, de ce îmi dispare cheful sau apetitul față de un proiect după 2-3 săptămâni de la start-up etc.

Sunt sigur că și tu ai probleme cu motivația (dacă nu ai, te invit la o cafea ca să îți iau interviu – contactează-mă dacă e cazul), și vreau să îți împărtășesc o concluzie extrem de importantă pe care am tras-o după 5 ani de când am început să studiez dezvoltarea personală.

Motivația NU ține la infinit. Efectul ei este asemănător unui deodorant. Zig Ziglar zicea că este ca dușul și că trebuie făcut zilnic un duș de motivație.

Ca să simplific și mai mult treaba asta, îți spun care e metoda mea prin care funcționez zilnic:

  1. Mi-e foame? Mănânc.
  2. Mi-e sete? Beau apă plată. (nimic special, nu? Banal)
  3. Nu am energie? Consum fructe sau o salată verde delicioasă. (uneori cafea)
  4. Simt că locul de muncă nu mă mai mulțumește? Învăț un alt skill ca să mă pot reorienta (aviz amatorilor care așteaptă să cadă din cer oferte, ei considerând că odată cu cei 16 ani de școală au terminat cu învățatul – cheia eșecului)
  5. Sunt obosit și mi-e somn? Trag un pui de somn.
  6. Mă simt cu moralul la pământ, fără nici un chef, vreau doar să zac neputincios în pat sau dând scroll pe Facebook la infinit? ATENȚIE! Mă pun să citesc ceva care să mă inspire sau urmăresc unul dintre zecile de mii de videouri despre motivație, succes, progres și prosperitate de pe Youtube.

Dragul meu prieten care citești rândurile astea și care poate deja ești confuz…

Youtube este un instrument pentru a face dușuri de motivație!

A te motiva ca să intri rapid într-o stare optimă de energie pentru a acționa, trebuie să fie o banalitate asemănătoare mâncatului, dormitului, băutului etc.

Începând de astăzi nu mai ai nici o scuză ca să hoinărești lipsit de motivație când avem această unealtă extraordinară numită Youtube sau cărțile de dezvoltare personală.

Vreau să îți cunosc părerea legat de acest articol și de modul în care eu văd motivația. Ți se pare simplu? Ți se pare greu? Ți se pare abstract? Lasă-mi un comentariu.

Îți mulțumesc că mă urmărești.

Cu prietenie,

Adrian

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)