Jordan Belfort zice că există exact 4 nivele de învățare sau de dezvoltare profesională. Scopul e să ajungi la ultimul nivel dacă nu ai ajuns deja la el.

urca scari

Cele 4 nivele de învățare sunt:

1. Incompetent inconștient – atunci când nu știi ceea ce nu știi. Ești complet pe lângă și nimeni nu va vrea să lucreze cu tine. Dacă ești la început e de înțeles pentru că înveți pe măsură ce faci câte un pas și așa acumulezi informații ca să treci la următoarele nivele.

2. Incompetent conștient – atunci când ești conștient de lucrurile pe care nu le știi sau nu le faci cum trebuie. Îți știi punctele slabe așa că trebuie să te apuci să lucrezi din greu ca să treci la următorul nivel.

3. Competent conștient – ești bun în ceea ce faci dar încă nu suficient de bun ca să o faci cu ochii închiși. Ai nevoie de concentrare. E ca și când suntem mici și tocmai am învățat să ne legăm la papuci. Gândim fiecare pas, cum trebuie încrucișate capetele șiretului ca să rezulte bucla. Dacă vine cineva și ne întreabă orice, ne deconcentrează ușor. Astfel ne dorim ultimul nivel care este…

4. Competent inconștient – am devenit grozavi în ceea ce facem și putem face fără să ne mai gândim. Am ajuns aici prin multă repetiție și disciplină. Facem lucrurile în mod natural și le facem bine.

Acestea sunt cele 4 nivele. Acum tot ce trebuie să faci este să identifici în care dintre nivele te încadrezi tu în viața ta profesională și să lucrezi ca să ajungi la ultimul nivel.

Succes!

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)