Undeva inspre 12:30am, dau peste o emisiune numita Nocturne, o productie TVR, in care Cristian Tudor Popescu (CTP) e invitat si vorbeste despre procesul de devenire a unui copil destinat ratarii, intr-un mai nou descoperit de mine, filozof, pe langa mare jurnalist si polisportiv etc.

Emisiunea dureaza aproximativ 30 de minute. Ce mi s-a intiparit puternic in minte si a ramas cumva ca un semn de carte, intr-o carte nescrisa inca, este o expresie fascinanta care descrie aproape printr-un joc de cuvinte, una din tematicile acestui blog, acel punct in care te rupi de tine insuti si cauti sa devii mai bun decat ai fost ieri, sa evoluezi.

Expresia este “deturnare de la ratare”. A te deturna de la esecul vietii tale personale, ca om cu trairi intime, om care isi dezvolta stari in functie de pozitia pe care o are raportat la asteptarile celorlalti si la acea harta personala preformatata, despre cum vrem si ce urmeaza sa fim.

Cristian Tudor Popescu vorbeste in aceste video-uri despre lupta pe care a dus-o mama sa in a-l deturna de la acea ratare, fiind un om foarte dur care i-a montat niste proteze mentale care urmau sa il transforme intr-unul dintre cei mai respectati oameni ai jurnalismului romanesc si nu numai.

Am gasit acest episod din emisiunea Nocturne, inspirational si chiar interesant mai ales ca ma regasesc intr-o parte a povestirii.

Partea 1:

Partea a 2-a:

Partea a 3-a:

P.S. Sunt curios ce parere ai, daca ai reusit sa urmaresti toata emisiunea. Eu unul am ramas impresionat de fluiditatea verbala a geniului sau dar si de amalgamul de informatii si cultura pe care le imbina si oferea cu naturalete. Impresionant om!

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)