Gandhi a fost unul dintre cei mai mari lideri spirituali din câți a cunoscut omenirea. Înțelepciunea sa a strâns laolaltă un popor întreg și astăzi, la mai bine de 60 de ani de la moartea sa, continuă să inspire și să influențeze pozitiv pe toți aceia care îi caută învățătura.

Citatul de astăzi este un îndemn pentru o viață trăită din plin:

“Trăiește ca și cum ai muri mâine. Învață ca și cum ai trăi veșnic.”
Mahatma Gandhi

Cele 2 afirmații puse cap la cap se întrepătrund, fiind extrem de complementare. De ce?

Dacă trăim momentul într-o apreciere permanentă și învățăm cât mai multe, ne desăvârșim ca ființe umane creatoare. Creativitatea e probabil cel mai mare mister și scopul cel mai profund al vieții. Omul crează totul iar creația îl împlinește pe om. Când creezi ceva bun în folosul celorlalți oameni, ai parte de iubire și recunoștință, adică cele mai mari virtuți umane.

Învățarea este cheia trăirii împlinite. Nu poți trăi din plin dacă nu ai acces la informația care te face să trăiești din plin. Înțelepciunea se dobândește prin învățătură și experiență.

Citatul acesta se referă și la a da valoare momentului și zilei de azi pentru că doar atât avem, nimic mai mult. Trecutul nu mai e și viitorul de fapt nici nu există. Există doar momentul acesta și amintirile a ceea ce am experimentat în trecut. Era și o vorbă care zicea că ”viitorul începe azi”.

Acum e cel mai bun moment pentru a trăi și pentru a învăța. Învățarea îți oferă perspectivă asupra viitorului și te plasează în circumstanțe mai bune, atât pe tine cât și pe cei din jurul tău.

Chiar dacă vremurile și societatea ne învață exact pe dos, adică să trăim cu speranța unui viitor mai bun neavând timp fizic pentru a învăța mai mult, fiecare om poate crea o mișcare și o schimbare a direcției, ceea ce va duce la un viitor mai bun, dar cu pași mici și hotărâți.

Viitorul începe azi. Viitorul este azi. Azi este clipa în care se întâmplă totul, clipa în care poți trăi la adevăratul tău potențial, clipa în care poți simți cea mai mare bucurie din câte ai simțit.

Acum poți simți împlinirea și poți primi energia pentru a schimba întreaga ta lume!

Trăiește acum. Învață. Schimbă. Influențează. Dorește. Cunoaște. Primește.

learn

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)