În urmă cu vreo 4 ani începeam să citesc prima carte de dezvoltare personală (Tată Bogat, Tată Sărac) și am început un drum foarte interesant, plin de oportunități ce urma să-mi transforme viața.

Am avut norocul să cunosc un om care mi-a deschis această ușă pentru că altfel, cel mai probabil încă eram un om extrem de frustrat, neîmplinit, ce se trezea cu groază în fiecare dimineață la ora 5 pentru a merge la un job ce-l ura.

Am făcut introducerea asta ca să subliniez importanța faptului că ai nevoie de oamenii potriviți pentru a te dezvolta și făcând parte din cercuri orientate spre dezvoltare, fără îndoială te vei dezvolta și tu.

E o regulă simplă care spune că tu ești media celor mai apropiați 5 prieteni ai tăi așa că poate ar fi bine să-ți alegi cu mai multă grijă oamenii alături de care investești sau pierzi timp 🙂

Trec la subiect. De ceva vreme îmi tot coace gândul de a construi o mică comunitate de dezvoltare personală în Lipova, alături de oameni de calitate, proactivi, motivați, care își doresc mai mult și care fac ceva în direcția asta. Am avut plăcerea ca pe unii dintre ei să-i și cunosc dar sunt sigur că există și alții.

Ideea e că am putea să ne întâlnim într-o zi a săptămânii (cel mai probabil sâmbătă după-masă), timp de 1-2 ore pentru diverse activități și discuții.

Ce putem face în acest interval de timp?

 1. Să vizualizăm documentare de dezvoltare personală.
 2. Să exersăm vorbitul în public (cea mai mare frică a oamenilor) ca să învingem tracul.
 3. Să ținem pitch-uri scurte pentru stimularea creativității.
 4. Să discutăm despre nutriție și sănătate.
 5. Să facem schimb de cărți sau împrumuturi de cărți de dezvoltare personală (îmi pun bilbioteca de 70 de cărți la dispoziție).
 6. Să discutăm despre lumea afacerilor, oportunități de joburi, bani online, blogging etc.
 7. Să avem parte de discuții motivaționale.
 8. Să ne facem propuneri de obiective personale de atins pentru săptămâna în curs și pentru anul în curs (cu luare de angajament în public).
 9. Să prezentăm obiectivele atinse în săptămâna ce s-a încheiat.
 10. etc. lista e deschisă la propuneri.

Întâlnirile le-am putea face la Centrul Recreativ Orășenesc Lipova (Casa Armatei), în fiecare sâmbătă după-masa.

Consider foarte benefic un astfel de club pentru că avem oameni foarte valoroși în Lipova de la care putem învăța multe și în fond, de la oricine ai câte ceva de învățat. Pot participa oameni de toate vârstele, cu experiențe de viață diferite.

Există totuși o condiție de participare în acest club!

Participarea NU este gratuită și necesită o investiție din partea ta! Investiția se referă la timpul tău și la valoarea pe care ești dispus să o aduci acestei echipe. Nu vrem să fim doar un club care să se întâlnească pentru a socializa.

Vrem să fim o echipă care să tragă în aceeași direcție. Astfel, în momentul în care ne vom lua niște angajamente ca ”îmi propun să citesc această carte în 5 zile”, va trebui să respecți acest angajament; alt exemplu, să-ți stabilești ca obiectiv ca în săptămâna ce vine să alergi de 2 ori mai mult decât de obicei.

Este în interesul tău și în interesul echipei!

Personal, nu aș vrea ca acest club să fie doar un club de socializare ci mai degrabă un club care să stimuleze neuronii, să ne energizeze, să ne propulseze mai rapid spre obiectivele pe care ni le propunem atât în grup cât și individual.

Eu cred că a venit momentul în care avem realmente nevoie de o astfel de comunitate în Lipova și acum e timpul să o facem. Sunt sigur că uneori nu va fi ușor să rupem 1-2 ore din timpul nostru, sâmbătă după-masa (rămâne totuși deschisă la propuneri ziua și ora), dar ”a crește” presupune febră musculară și sacrificii.

În final, pe cei care își manifestă interesul pentru a face parte din acest club, îi rog să lase un comentariu mai jos în care să includă:

 1. Motivul pentru care crezi că ar fi benefic un astfel de club (important)
 2. Propuneri de nume pentru club (opțional)
 3. Propuneri de teme de discuții sau activități (opțional)
 4. Orice alte mențiuni.

Vă mulțumesc și abia aștept să citesc feedback-ul vostru 🙂

club dezvoltare personala lipova

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)