Am scris în urmă cu ceva timp despre Coder Dojo, o organizație non-profit internațională care are ca scop introducerea copiilor în lumea programării calculatorului.

Copii învăță să scrie programe în diverse limbaje de programare, învăță logica algoritmilor care compun programele pe calculator, socializă și își dezvoltă spiritul de echipă muncind în grupuri, toate acestea fiind posibile cu ajutorul voluntarilor adică mentorilor care ne vor ajuta să punem în aplicare acest proiect.

Vă invit să citiți și articolul despre Coder Dojo Timișoara, ca să vedeți care e atmosfera din sala unde se întâlnesc copiii timp de 2-3 ore în fiecare sâmbătă.

Autoritățile locale s-au arătat interesate de proiectul pe care l-am propus și ne sprijină punându-ne la dispoziție sala de Biblionet din fosta Casă a Armatei Lipova unde există în acest moment 4 calculatoare pe care le putem folosi.

Acest club este pentru copii între 6 și 17 ani. Este complet gratuit. Vrem să oferim valoare și șansa de a se dezvolta personal/profesional tuturor copiilor din Lipova, așa cum spune colega mea Ana Maria Radu, care a venit cu inițiativa acestui proiect.

Clubul va funcționa în fiecare sâmbătă, orarul nu este stabilit încă, dar în principiu de la orele 10-11 (așteptăm și propuneri în această direcție) și va dura circa 2 ore.

Chiar dacă sunt doar 4 calculatoare disponibile, vom face tot posibilul să mai aducem câteva pentru ca un număr cât mai mare de copii să poată participa.

Vă rog să distribuiți acest articol ca să vadă toți cunoscuții, mai ales părinții care ar vrea să trimită copilul la un astfel de curs în fiecare sâmbătă dimineața.

Mulțumim și dacă sunteți interesați vă rog să lăsați un comentariu sau să mă contactați pe Facebook pentru a primi mai multe informații precum și data lansării proiectului.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)