Prin vara lui 2012 am descoperit Fiverr.com, un site de microservicii la prețul de $5. Există în prezent peste 2 milioane de servicii, oferite de sute de mii de oameni din întreaga lume.
Fiind lansat în 2009, a crescut tot mai mult iar în acest moment e vizitat de peste 1 milion de oameni lunar, ceea ce îl face cel mai puternic site din branșă.
Fiverr mi-a permis să renunț la job-ul meu stabil și să încep să livrez propriile mele servicii oamenilor din întreaga lume.
Astăzi sunt conștient că există o nevoie reală a oamenilor de a cunoaște resursele imense ale acestei platforme de job-uri online și că este nevoie de o comunitate Fiverr în România, în care oamenii să învețe efectiv primii pași pentru a începe să câștige bani.
În această direcție, voi face diverse studii de caz asupra celor mai buni vânzători de pe Fiverr și voi scrie câteva articole interesante pe această temă. Deasemenea interesul meu este și acela de a răspunde la cât mai multe întrebări referitoare la Fiverr așa că aștept comentariile voastre cu interes.
P.S. Am scris un eBook în care explic metoda care mi-a adus $352 în prima mea lună ca freelancer pe Fiverr – îți pot trimite eBook-ul chiar acum – folosește formularul de mai jos. E GRATUIT!
Unii fac bani frumosi pe Fiverr, chiar astazi am fost socat sa vad un gig cu peste 10000 de reviewuri ( si sunt multi cumparatori care nici nu se obosesc sa mai dea review), deci omul a facut peste 40000 de parai cu un gig relativ banal – face linkuri de profil pe cateva site-uri cu nume greu. Linkurile alea au valoare aproape zero, dar daca stie omul sa isi marketuiasca marfa si prinde si multi necunoscatori…
Ai dreptate Alex. Sunt câteva gig-uri care fie nu mai sunt relevante pt SEO, ba chiar fac rău unele. Totuși titlurile sunt tari și din inerția efectului de turmă, se vând la greu. Să încercăm noi să aducem ceva relevat și de calitate pentru oameni. Asta e scopul nostru 🙂
Eu am nevoie de o persoana care sami scrie citeva articole.
Ce fel de articole? Dă-mi mai multe detalii, te rog 🙂
Buna!
Si eu am facut destul de multi bani pe Fiverr incat sa trebuiasca sa platesc impozit acuma.
Am aflat de declaratia 201, am completat-o cu un extras de cont de la banca din Romania insa cand am mers la ANAF am inteles ca trebuie sa duc dovada banilor direct de pe Fiverr..
Am exportat un csv dar nu pare un act prea oficial, cu alte cuvinte cred ca as fi putut sa il scriu si eu.
Tu cum ai procedat?
Salut Diana! Eu am o întreprindere individuală. E mult mai simplu așa. Practic emiți câte o factură pentru fiecare plată pe care o face Fiverr, respectiv PayPal prin withdraw.
5
Am nevoie de o persoana sa-mi faca un spot video pentru un website de anunturi .
Este cineva care ma poate ajuta ?
4.5
Salutare,
Vazand ca nu prea sunt romani pe Fiverr, am cautat un site/blog care sa surprinda acest ”fenomen” si am ajuns aici.
Vad ca nu s-a mai postat aici de mult dar m-am gandit sa contribui si eu cu ceva.
Pentru vanzatorii noi de pe fiverr, recomand sa nu incerce sa copieze acele giguri ”banale” pentru ca intr-adevar, marea majoritate nu mai sunt de actualitate si acei au rupt targul fiindca au fost printre primii. Iar marea majoritate a acelor giguri nu dau rezultate imediate, astfel cumparatorul da un review pozitiv doar pe baza a niste rapoarte oferite de vanzator sau pe baza a cresterii traficului pe pagina cumparatorului. In realitate, cam cu atat raman cumparatorii, conversii adevarate nu prea vezi de la acei vanzatori.
Cumparatorii s-au mai desteptat pe fiverr si au deja pretentii mai serioase.
Partea buna e ca mai nou fiverr permite sa iti vinzi serviciile la ce suma vrei tu, nu incepi de la 5$ ca pe vremuri si din cate am observat, preturile mari nu ii sperie pe cumparatori ci dimpotriva.
Bineinteles, acele preturi mari trebuiesc justificate cu un serviciu de calitate si cu o rabdare de fier si in relatia cu cumparatorul si in asteptarea succesului.
Succesul pe fiverr nu vine din prima, pana nu primesti primele comenzi si recenzii, nu misti mai nimic.
Vei vedea o crestere spectaculoasa dupa 20-30 vanzari si 10-15 recenzii.
Recomand vanzatorilor noi sa nu le fie frica de munca in plus si sa faca discounturi la greu doar pentru a agata cat mai multi cumparatori. Nu cersiti recenzii, asteptati-le pe cele sincere si neconstranse. Acele recenzii sunt cele bune si pe care le urmaresc cumparatorii. Un simplu, ”great job” sau”outstanding experience” nu ajunge. Lasati lucrurile sa decurca natural.
Nu fortati nota sa vindeti cat mai mult si cat mai repede. Discutati cu potentialul cumparator cat mai mult si cat mai deschis pana sunteti 100% convinsi ca stiti ce vrea cumparatorul si ca puteti livra la un standard inalt.
Fiti sinceri, spuneti nu daca nu puteti, veti fi surprinsi cat de multi apreciaza sinceritatea si va vor da o sansa oricum.
O data ce cresteti in vanazari si sunteti tot mai solicitati, nu va fie frica sa cresteti pretul si nu va incarcati cu comenzi. Calitatea va scadea, vor incepe returnaile de bani, recenziile negative, etc.
Mai bine cresteti pretul si pierdeti din clienti (ceea ce nu prea e cazul) sau spuneti ca nu puteti ca sunteti suprasolicitati.
Acest lucru este valabil si pentru cei ce cumparati pe fiverr. Cautati vanzatori cu recenzii lungi si relevante, nu va lasati prostiti de 50 de recenzii pozitive. Se mai umblu si cu schimbul de recenzii favorabile intre
vanzatori. Inainte sa cumparati ceva, contactati cumparatorul si vedeti cata rabdare are sa va raspunda si cat de exact. Multi folosesc raspunsuri predefinite care nu vor coincide 100% cu intrebarea voastra. Fugiti de acestia.
Sunt altii care spun da la orice doar sa vada comanda efectuata. Fugiti si de acestia. Cautati-i pe cei care au rabdare sa va explice si pun si ei intrebari la randul lor. Acestia sunt cei ce vor livra servicii de calitate.
Daca vreti sa prindeti servicii mai ieftine, incercati pe la vanzatorii noi. Acestia vor fi dispusi sa ofere discounturi doar ca sa isi dea drumul la gig. Urmariti aceleasi criterii ca la vanzatorii vechi – rabdare si interes
in conversatiile pre-comenzi.
Cat despre metodele de plata pentru vanzatori. Faceti-va un card la Payoneer si retrageti pe acela. Comisioanele sunt un pic mari dar se merita avand in vedere ca e un card atasat unui cont din SUA si statul roman nu are acces
la el. Vorbesc despre incasari modice, daca ajungeti sa faceti bani seriosi, faceti si voi un pfa sau ceva de genul sa mai intre ceva si in visteria statului asta amarat.
Succes
Buna, Adrian. Eu ofer spre vanzare lectura unor texte, povesti mai lungi sau mai scurte. In concluzie, ma ofer pt audiobook-uri. Stii ceva de vreo cerere in domeniu? Multumesc pt raspuns.
Salut Felicia! Cea mai simplă cale să afli asta e să te uiți să vezi câte comenzi au în coadă competitorii tăi, câte review-uri au, câte review-uri au în ultima săptămână și o să îți dai seama 🙂 Succes!
salut Adrian! am si eu o intrebare legata de scoaterea banilor din Fiverr…nu m- a lamurit nimeni pana acum…e foarte greu sa aflii raspuns chiar de la platforma mama…intrebarea mea este: cum pot scoate banii legal din fiverr atunci cand am un srl ?, cum emit factura ?, cu tva daca sunt platitor de tva? taxele sunt multiple, eu nu am angajati pe firma si ar trebui sa platesc 3% din profit plus sau minus tva…e neclara legislatia vizavii de platformele online….sunt unele explicatii pe youtube si pe unele site uri dar nu la obiect. ai putea sa ma lamuresti? multumesc!