În 26 februarie 2014, la fosta Casă a Armatei din Lipova, a avut loc un concert caritabil pentru dl. învățător Pavel Filipaș care în urma unor probleme grave de sănătate și-a pierdut ambele picioare. Acum are nevoie de proteze care să-i permită să se deplaseze, fără a fi imobilizat într-un scaun cu rotile pentru tot restul vieții.

La apelul lui Vali Căldăraș și al altor colaboratori, s-a organizat concertul caritabil numit ”Speranța pentru om”. Au fost prezenți numeroși artiști locali dar și din Ungaria, toți însă originari din Lipova.

Au participat Livia Daniel și Angelica Darot care au interpretat câteva piese folk, aducând preț de câteva minute atmosfera Cenaclului Flacăra din anii 80 în sala cu peste 250 de persoane.

Deasemenea Mișu Henț ne-a încântat cu a sa chitară, interpretând câteva piese în care a pus tot sufletul, mai ales că Pavel îi este prieten vechi și i-a fost aproape în acestă luptă grea.


Am avut și muzică populară cu interpreți ca Lucian Drăgan, Alexandra Drăgan, Margareta Drăgan, Carmen Popovici, Sălășan Bianca, Tinu Vereșezan și alți interpreți debutanți.

Au dansat minunat cei de la Ansamblul Lipovana care au rezistat câteva ore bune pe scenă, alături de toți soliștii.

Au mai avut programe de dans copiii de la AMC Betleem Lipova și un grup de copii condus de Estera Popa. Toții au dansat frumos și prezența lor a îmbucurat pe toți cei prezenți în sală.

Nora Heler a pus la dispoziție diverse mărțișoare și obiecte handmade, iar banii obținuți prin vânzarea acestora au fost donați d.lui Pavel.

Organizația Caritas Lipova s-a oferit să-l ajute pe dl. Pavel Filipaș cu mâncare gătită o perioadă bună de timp prin serviciul de catering.

Cu toate că nu a putut fi fizic alături de noi, dl. Pavel Filipaș a intrat în legătură telefonică și a mulțumit tuturor pentru ajutorul oferit.


S-au strâns 5.736 de lei (5.488 de lei + 55 de euro), bani care vor merge în fondul pentru cumpărarea celor două proteze care împreună costă 20.000 de lei. Pentru că îmi place transparența și pentru că așa cred că e cinstit, am făcut un video cu numărarea banilor, în care se poate vedea că acel proverb românesc ”Unde-s doi puterea crește” se aplică și la noi, la locuitorii Lipovei, iar împreună am redat speranța d.lui Pavel de a putea umbla din nou.

Mulțumim pentru generozitatea oamenilor din Lipova care au răspuns la invitația de a veni la acest eveniment și de a sprijini un om de-al nostru, un învățător care a trecut prin multe dificultăți în ultimul an.

Deasemenea, felicitări pentru Valentin Căldăraș care a organizat tot evenimentul și a făcut o campanie de promovare puternică, mergând la o mulțime firme din Lipova și nu numai pentru a obține donații pentru dl. Filipaș.

În continuare e nevoie de bani pentru a ajunge la suma de 20.000 de lei, cât costă cele două proteze. Întreaga poveste a d.lui Pavel Filipaș este disponibilă aici iar cei care doresc să sprijine în continuare cauza acestuia, o pot face printr-o donație folosind una dintre cele 2 metode disponibile mai jos. Mulțumim mult!

1. Cont in lei
RO 73 BTRL 00201201G93555XX
Titular cont: Pavel Filipaş
2. Donații PayPal click aici sau puteți folosi email-ul: pavel.filip[email protected]
Pentru cei care locuiesc în Lipova și care nu pot dona folosind metodele de mai sus, pot veni personal pentru a mă întâlni cu dvstr. iar banii îi voi da personal d.lui învățător.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)