În urmă cu 5 ani deschideam și eu primul cont de Adsense pe care cu chiu cu vai îl umpleam o dată pe an cu maxim 200-300 de euro ca să primesc și eu o plată. Pe vremea aceea era cea mai bună oportunitate de a face bani online într-un timp relativ scurt, dacă aveai trafic bun și știai să ”optimizezi”. Chiar citisem vreo 2 volume de-a lui Joel Comm.

Cu toate astea, nu am rezistat tentației de a încerca să șmecheresc sistemul, ajungând la un moment dat să câștig și €100 / zi, dar prin metode neortodoxe. Lăcomia, evident a dus la decădere și dintr-un vis frumos și un viitor strălucit alături de Google Adsense, m-am trezit cu un cont blocat.

Partea nasoală era că cel puțin pe vremea aceea, Google spunea că nu va mai permite publisherilor banați să își creeze conturi. Au apărut și reale industrii care să rezolve problema asta, chiar dacă nu era o problemă reală. Un tip din India vindea conturi Adsense ”la cheie”, gata acceptate și activate cu telefon pentru doar $50. Când aveai duda de trafic, deci bani, care așteaptă să fie direcționată la tine în portofel, nu te mai uitai la $50 și plăteai.

Aveam un prieten a cărui singură dorință era să treacă luna și să dea checkout. Banii curgeau gârlă dar ”ghinionul” persista și conturile se închideau. Google devenise tot mai deștept. Cu toate astea pare-se că nu a ținut morțiș să baneze ”lifetime” pe publisherii cu mentalități neortodoxe. Cred că era mai mult o sperietoare de ciori. În fine.

Ideea e că de când mi-au banat contul, am refăcut și acceptat cred că vreo 3 alte conturi de Adsense fără să am probleme. Singura schemă e că nu poți să-ți faci mai multe conturi de Adsense. Te detectează imediat și doar primul făcut va supraviețui să fie exploatat.

În concluzie, no problem. Ai luat ban? Clear cookies, eventual schimbă browserul și IP-ul după care ești safe. Poți face altul. Ce-ți recomand e totuși să lași o perioadă de respiro, timp în care să te reorientezi spre chestii de viitor. Google devine tot mai deștept și vrei să fii parte a curentului, nu să lupți împotriva lui.

google adsense

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x