În cadrul proiectelor de voluntariat din Lipova, oferim începând cu luna mai 2014, cursuri GRATUITE de Limba Engleză tuturor copiilor interesați din orașul nostru dar nu numai.

Cui sunt destinate cursurile?

Cursurile sunt destinate copiilor între 7 și 16 ani. Nivelul de cunoștințe de Limba Engleză poate fi chiar 0, neștiutor. Copiii vor fi tratați individual, în funcție de abilitățile fiecăruia.

Unde și când au loc cursurile?

Cursurile vor avea loc la Centrul Recreativ Lipova (fosta Casa Armatei), la etaj, în sala unde organizăm și CoderDojo Lipova, de 2 ori pe săptămână, miercuri și joi, între orele 16:00 și 17:30.

Fiecare copil va participa o singură dată pe săptămână la curs, cele două sesiuni fiind concepute pentru a nu aglomera foarte mult sala de curs, astfel încât mentorii să poată acoperi cu ușurință nevoile tuturor copiilor.

Cine sunt mentorii copiilor?

Voluntarii ce vor fi mentorii copiilor sunt: Adelina Popa, Denisa Mona, Anca Ghelzinger, Otilia Sandra și Robert Jacobs. Adelina, Anca și Denisa sunt eleve al Liceului Atanasie Marienescu, Lipova. Otilia și Robert sunt adulți; Anca cunoaște bine atât engleza cât și franceza, în timp ce Robert este chiar american, stabilit în România de 20 de ani.

Cum se desfășoară cursurile?

Cursurile se desfășoară online, folosind platforma de la www.Duolingo.com, sub supravegherea celor 4 mentori. În sala unde vor avea loc cursurile sunt disponibile 8 calculatoare. Fiecare copil va avea un cont individual și va putea lucra în ritmul său. Astfel, nimeni nu rămâne în urmă. Copiii ce au laptop îl pot aduce și pot învăța folosindu-se de el. Deasemenea, copiii pot continua să lucreze chiar și acasă dacă doresc să avanseze mai repede, iar dacă întâmpină probleme, le pot nota și li se vor oferi explicații la curs.

Ce trebuie să aducă copiii la curs?

Copiii vor aduce fiecare câte un caiet și un pix/stilou pentru a lua notițele aferente cursului.

Cum ne pot ajuta părinții?

Cu toate că aceste cursuri sunt gratuite, vom avea nevoie de ajutorul părinților pentru a acoperi costurile legate de xeroxuri (câțiva lei pe lună). Nu toate lecțiile necesită xeroxuri, dar vor exista câteva. Încă nu am stabilit metoda prin care părinții vor putea contribui dar vom anunța de îndată ce vom găsi varianta optimă.

Ce ne propunem în viitor?

Pe măsură ce tot mai mulți copii se vor arăta interesați de cursurile noastre, vom dori să ne extindem, căutând noi mentori. Acești mentori pot fi adulți, elevi de liceu sau studenți cu un nivel mediu de cunoștințe de Limba Engleză. Deasemenea ne gândim să punem bazele unui curs separat doar pentru adulți.

Ce spun mentorii despre cursul de Limba Engleză?

Este o experiență interesantă și foarte plăcută. Ai o mare satisfacție când vezi că micuții au acumulat noi cunoștințe și știi că tu ai contribuit la acest lucru. Te face sa realizezi că ți-ai dedicat timpul într-un scop util. – Adelina Popa

Sunt foarte fericită că pot să îmi pun în aplicare cunoștințele de limbă engleză prin intermediul acestui program și nu pot să îmi imaginez un mod mai bun de a face asta,decât învățând alți copii,ghidându-i spre un viitor mai bun, plin de oportunități, deoarece consider că a cunoaște cel puțin două limbi străine este ceva indispensabil, cu atât mai mult în zilele noastre. – Denisa Mona

Am vrut să pornim un curs de Engleză pentru copiii din Lipova, de câteva luni bune. În cele din urmă, în luna aprilie, au ajuns la Lipova 6 tineri americani care ne-au ajutat să punem cap la cap cursul. Mulțumită acestora, voluntarilor și primarului care a pus la dispoziție sala de la Centrul de Recreere, cursul a început.

Cu toții trebuie să investim timp în educația celor tineri. Viitorul lor este și viitorul nostru. Dacă noi nu îi ajutăm acum, atunci ce sens mai are să așteptăm ca ei să ne ajute când vor fi mai mari?

Apreciez tinerii din România. Își doresc mult să facă ceva și noi trebuie să facem tot posibilul ca să-i ajutăm.

Pe partea personală, dacă ne-am gândi serios la ce anume ne face să ne simțim împliniți, atunci ne-am gândi la acele momente când am ajutat pe cineva doar cu scopul de… a ajuta.

Ajutorul poate fi un cuvânt bun, o îmbrățișare, niște sarmale, o donație pentru a ajuta un om la nevoie sau chiar implicarea în programe de voluntariat ca aceste cursuri de Limba Engleză. – Robert Jacobs

Pentru relații cu publicul voi fi disponibil eu (Adrian Stepan), atât telefonic (0740.870.690) cât și online folosind formularul de contact sau pe Facebook. Mulțumesc pe această cale, Primăriei Lipova pentru ajutorul și disponibilitatea de care au dat dovadă mereu când am venit cu câte o inițiativă.

Vă mulțumim și vă așteptăm cu drag într-un număr cât mai mare 🙂

lipova-curs-engleza-voluntari-gratuit-casa-armatei-centrul-recreativ lipova

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)