… înseamnă că nu faci ceea ce ești destinat să faci!

Acest articol are ca temă discuția dintre un amic de-al meu și  un administrator de grup de Facebook, ”Adevărații Veloprieteni”, despre care recunosc că nu știu aproape nimic. Nu voi face public numele niciuneia dintre persoanele implicate pentru că nu contează atât de mult.

Acest amic al meu este pasionat de bicicletă, a făcut multe drumeții prin țară, este un tânăr ambițios și idealist. Vrea ca în 2014 să plece într-un tur al Europei pe bicicletă. Pentru că asta presupune o cheltuială destul de mare s-a decis să caute câteva sponsorizări și a postat și în grupul cu pricina unde a dat peste un administrator care din punctul meu de vedere, ori nu a înțeles ceea ce vrea amicul meu să facă ori nu vrea să accepte.

Înainte de a citi răspunsul acelui administrator, vreau să precizez că trăim într-o țară liberă în care fiecare e liber să facă ceea ce crede de cuviință și să reprezinte ce ideal sau interes dorește în limitele legalității. Deasemenea textul de mai jos a fost scris fără diacritice și mi-am rezervat dreptul de a le adăuga, asta fiind singura modificare adusă textului, greșelile gramaticale sau de exprimare aparținând autorului. Enjoy.

 Bravo ție că te încumeți să faci asta! Dar atât. În rest, am rugămintea să citești ceea ce îți scriu aici și apoi să ștergi postarea. Dacă nu o voi face eu sau unul dintre administratorii acestui grup. Sunteți câțiva în această țară care l-ați luat ca exemplu pe Claudiu Dan Moga, care ajung să își plimbe fundul pe bicicletă prin Europa sub sloganul “Uite ce fac eu pentru România…dați-mi și mie în schimb niște bani și eu vă vând o fotografie făcută pe traseu”. Din păcate nu ești primul și nu vei fi nici ultimul care vei veni cu acesta “placă stricată”, cu această chestie deja “fumată” de mai mulți în ultimii ani. Cum pe el, dar și pe alții, care i-au preluat măreață idee, i-am exclus din grup după ce nu au înțeles rugămintea mea, a găsit de data această pe altcineva, adică pe tine să “cerșești” sponsorizare în acest grup. Întâmplător sau nu, nu ai nimerit unde trebuie. Și să îți explic și de ce. De când am văzut postarea m-am gândit că ceva de genul ăsta este vorba, dar mi-am zis totuși să pierd câteva minute și să citesc ceea ce vrei să faci…și nu am fost din păcate deloc uimit să realizez că era ceea ce mă și așteptam să fie. Iar, când l-ai mai adăugat în descriere și pe bunul prieten, Moga…mi-a fost de-ajuns. Altfel, să știi că noi, cei din grupul Adevărații Veloprieteni am realizat ceva evenimente în scop caritabil, dar pentru situații speciale, cazuri sociale etc. Și mai află că majoritatea de aici, dacă ar avea resursele necesare (bani), ar găsi și timpul și ar face și fizic față și ar pedala zile întregi prin Europa cu tricolorul pe bicicletă. Unii dintre noi am și făcut-o. Dar, toți mai întâi am pus mână și am muncit din greu un an de zile pentru a ne bucură de câteva sute sau mii de km pe bicicletă prin Europa în concediu. Pentru că ne place să o facem, dar fără să ne batem cu pumnul în piept că o facem pentru țărișoara asta. Nu are nicio treabă. O faci doar pentru tine și atât. Și dacă ești mândru că ești român, porți și tricolorul cu tine. Sper că m-am făcut înțeles și dacă da, mulțumesc pentru înțelegere! Dacă nu, asta este! Nu vom mai fi 2153, vom fi 2152 în acest grup…

Prima mea concluzie la acest text a fost aceea că suntem oameni diferiți, gândim diferit, acționăm diferit, simțim diferit. Unora astfel de idealisme li se par imposibile iar pentru alții sunt doar provocări.

O altă concluzie este că natura e minunată!!!

De ce zic asta? Pentru că a demonstrat încă odată că lucrează cu precizie de micron când vine vorba de a pune în aplicare legile ei. Una dintre aceste legi este legea echilibrului sau a omogenizării.

Ca să fiu mai exact, cine se aseamănă se adună. Mai era și regula aceea că ești media celor mai apropiați 5 prieteni ai tăi adică te asemeni celor cu care îți petreci timpul.

Amicul meu a fost respins pentru că pur și simplu avea mai mult curaj (sau tupeu în viziunea administratorului) ca să ceară sponsorizări și ajutor pentru că vroia să plece prin Europa cu tricolorul, astfel promovând imaginea României.

Nu e o regulă că trebuie să muncești 1 an ca să îți permiți să pleci într-un concediu plin de provocări cum e ăsta. Fiecare e liber să se promoveze și să exprime ceea ce gândește și dacă și-a ales să facă asta pentru România și poartă tricolorul cu el, bravo lui, tot respectul. Asta nu înseamnă că ”cerșește”. Doar o minte săracă poate gândi asta.

Unii preferă calea mai lungă, alții calea mai scurtă. Eu unul îl admir pentru curajul de care a dat dovadă acest amic al meu și îi urez succes.

Mereu vor exista oameni care nu te vor înțelege, oameni care vor încerca să te oprească și să te demoralizeze doar pentru că tu, chiar și fără intenția de a te afișa, ești superior și se vede.

Din cauza asta cred cu tărie că singurul obstacol în realizarea țelurilor noastre suntem noi. Restul lucrurilor din lumea înconjurătoare, se mulează după noi, după dorințele noastre dar asta doar atunci când suntem suficient de ambițioși și perseverăm fără să băgăm în seamă părerile celorlalți, care uneori chiar și fără să vrea, ne pot face rău.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)