Astăzi am vizionat o reclama TV din Thailanda care este de-a dreptul emoționantă.

E vorba despre puterea dăruirii și cum o faptă bună se poate întoarce în favoarea ta când nu te aștepți, chiar atunci când ai mai mare nevoie. E vorba despre un copil care fură dintr-o farmacie niște medicamente pentru mama sa. Continuarea vă las să o descoperiți voi urmărind video-ul.

Video-ul inițial l-am văzut aici. Ce mi-a atras atenția a fost faptul că mulți dintre cei care au lăsat un comentariu la video făceau afirmații de genul: “Dacă am fi cu toții așa, am schimba lumea“.

Concluzia mea este că foarte mulți nu au înțeles despre ce e vorba în această reclamă. Acești oameni suferă de sindromul “TV”, ei fiind spectatorii care aplaudă, care plâng sau râd. Ei nu intră în poveste, nu se implică, refuză să devină un personaj proactiv.

În video noi suntem de fapt pe rând bătrânul cât și doctorul crescut din acel copil. Noi suntem cei care trebuie să oferim necondiționat un ajutor celor care au nevoie de el.

De fapt, ca să fiu mai clar, te rog sa citești cu voce tare următoarea propoziție:

Eu ajut necondiționat, eu ofer o mână de ajutor fără a aștepta nimic înapoi.

Acum probabil că lucrurile stau puțin diferit din moment ce ți-ai auzit vocea rostind aceste cuvinte.

Noi românii, trebuie sa învățăm să nu mai așteptăm de la ceilalți chiar și un simplu salut. E o problemă destul de răspândită în mentalitatea colectivă, aceea de a aștepta ca celălalt să facă primul pas.

Fii mai bun și mai înțelept. Fii tu acela care să ofere primul, acela care să facă o schimbare și învață să ajuți chiar și fără să aștepți acel mulțumesc.

Cred că atunci când fiecare își va recunoaște propriul rol și îl va juca cu responsabilitate, atunci vom putea schimba lumea, începând cu mica lume din jurul nostru: familia, prietenii, cunoștințe și chiar necunoscuții.

Giving Is The Best Communication :)

 

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)