de-ce-esuam-robin-sharma

#1. Există un paradox al succesului: de cele mai multe ori, ceea ce vrem nu este chiar ceea ce vrem.

Doar un exemplu: oamenii au ajuns să considere banii Dumnezeul lor. Dar nu bani își doresc cu adevărat.

Ci, mai degrabă, urmăresc sentimentele de prosperitate, abundență și libertate.

Dacă ar putea vedea acest lucru și ar umple golul interior, ar juca un alt joc. Dar cei mai mulți nu-l văd, așa încât eșuează. De ce? Pentru că ei trăiesc o viață care, pur și simplu, nu este a lor.

Umila mea sugestie: privește, caută înăuntrul tău și întreabă-te: acesta este lucrul pe care ți-l dorești cu adevărat sau ești, de fapt, în căutarea unui sentiment mai profund?

#2: Dezamăgirea este mai bună decât regretul.

Consider că suferința provocată de regret este întotdeauna de 100 de ori mai mare decât durerea cauzată de a încerca și a nu reuși.

Devii mult mai deștept pe măsură ce conduci și te dezvolți. Cui îi pasă dacă eșuezi? Acest lucru îți face viața mai bogată, mai plină de culoare și mult mai grozavă.

Am sentimentul că societatea nu gândește așa. Dar tu nu mi-ai urmări munca și nu mi te-ai alătura în această călătorie dacă ți-ai clădi viața pe baza gândirii societății.

Personal, aș prefera să trăiesc din plin, în afara ariei mediocrității și asumându-mi orice risc decât să mă alătur sufletelor timide care nu riscă și, astfel, sfârșesc cu inimile pline de regret.

#3. Frica oferă o șansă la curaj.

Marea majoritate a ființelor umane fug de frică. Oportunitatea de a îndrăzni este exclusă. Șansa de a trece prin foc este refuzată. Dar tocmai aici este ideea puternică: fiecare dintre situațiile care te sperie reprezintă, într-adevăr, daruri pentru a-ți forma și antrena curajul. Cu cât ești mai răpus de frică și te ridici, apoi, deasupra ei, cu atât devii mai neînfricat.

#4. Succesul ține mai puțin de noroc și mai mult de caracter.

Poate fi puțin noroc în orice. S-a întâmplat să fiu în librăria potrivită, la momentul potrivit, când președinte de atunci al Harper Collins, Ed Carson, a văzut versiunea mea de auto-publicată a ”Călugărului care și-a vândut Ferrari-ul” și mi-a oferit impulsul care mi-a schimbat viața. Poate a fost noroc pur. Nu sunt sigur. Totuși, voi fi veșnic recunoscător.

Dar iată ce m-a învățat viața până acum:

  • Un caracter puternic învinge mereu așteptarea vizitei norocului.
  • Munca asiduă face, cu adevărat, o diferență.
  • Perseverența de nestăvilit îți mărește considerabil șansele.
  • Optimismul în contextul adversității îți crește rezultatele.
  • Tratarea persoanelor cu respect are ca rezultat binecuvântări.

#5. Obiceiurile tale zilnice contează mai mult decât talentele tale naturale.

Ce au făcut Musk, Edison, Beckham și Mandela au fost, mai degrabă, obiceiurile lor decât talentul lor. Lumea este plină de genii neînțelese.

Ai grijă de zilele tale și o viață legendară va avea grijă de ea însăși.

Ceea ce îi face pe cei mai buni performeri să fie cei mai buni sunt tocmai obiceiurile lor. Dacă mi-ai urmărit activitatea pentru o vreme, cu siguranță știi unele dintre obiceiurile pe care le predau.

De exemplu: ”Formula 20/20/20”, ”Regula celor 90 de minute”, ”Zilnic 5” și, desigur, ”Clubul 5 AM”.

Exersează-le până îți intră în reflex. Apoi, măiestria va deveni normalitatea ta.

#6. Fii mai iubitor.

Da, lucrez cu lideri. În această categorie, sunt incluse cele mai mari companii publice americane după cifra de afaceri, antreprenori de elită, producători de top, oameni revoluționari și, desigur, titani.

Dar nu mă deranjează să-ți reamintesc că trebuie să fii mai iubitor cu fiecare persoană pe care o întâlnești astăzi.

Iubirea este adezivul care ne ține împreună.

Aceasta inspiră, înalță și afirmă valoarea fiecărei ființe umane de pe planetă.

Trăim într-o lume în care atât de mulți dintre noi se retrag într-un turn de fildeș.

Ieri, am fost într-o cafenea. Oamenii aveau căști la urechi și ochii ațintiți asupra ecranelor computerelor. Nu era prea multă conversație sau conexiune. Ce s-a întâmplat?

Arătându-ți dragostea față de ceilalți, nu numai că le reamintești care este valoarea cea mai pură a naturii lor, dar accesezi și acea parte minunată din tine. Acum, este acolo pentru tine. Tânjește să o onorezi.
Sursa – robinsharma.com

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)