Îmi amintesc că în școală, în general fetele erau acelea care erau cele mai conștiincioase când vine vorba de a învăța. În pauze. băieții erau mereu puși pe șotii și pe distracție când colo fetele (marea lor majoritate) ori se plimbau pentru a se mai relaxa ori învățau liniștite în banca lor.

Nu era nicio surpriză că la sfârșitul anului premiile reveneau în marea lor majoritate, fetelor.

Nu vreau să intru în discuția referitoare la vârsta biologică și maturizarea la femei și bărbați pentru că e mai mult decât evident (probabil și demonstrat) că femeia atinge mult mai repede ca un bărbat pragul maturizării.

Cu toate că erau și excepții de la regulă, cred că femeile se comportă diferit față de bărbat mai cu seamă din cauza configurației endocrine. Hormonii sunt aceia care ne fac să resimțim mai intens anumite emoții și astfel să ne temem mai mult sau mai puțin. E adevărat că e vorba și de configurația ”software” a fiecăruia, de felul în care am fost crescuți, de cât de autoritari au fost părinții, de câte griji avem ca și copii etc.

E drept că maturizarea vine cu experiență și suferință, când alegem să facem sau să nu facem ceva pentru că știm ce urmează. Ne asumăm altfel responsabilitățile pe măsură ce le simțim bătându-ne la ușă, pentru că în primul rând facem cunoștință cu ele, ceea ce în copilărie nu se întâmpla.

Îmi aduc aminte că fiind o fire foarte glumeață și pusă pe șotii mereu, eram catalogat de fete ca imatur și nu prea vroiau să discute cu mine (probabil că se și temeau că am să le fac de râs cumva, mereu având o glumă pregătită pentru oricine).

Lucrurile s-au schimbat foarte mult de atunci și cred că pe măsură ce ne descoperim valorile și resursele, începem să le și apreciem. Poate că mă înșel în unele privințe.

Spre exemplu, consider că femeile sunt mai conștiincioase pentru că se tem mai mult de repercursiuni decât bărbații care având altă structură hormonală, sunt mai netemători și cred mai ales în adolescență, că pot face cum vor ei fără să aibă de suportat consecințe.

Evident că la un moment dat lucrurile ajung la un echilibru. Cu toate astea femeile vor căuta mereu un bărbat mai în vârstă și eu cred că principalul motiv este exact maturitatea, pentru că femeia are nevoie de siguranță emoțională, fizică și financiară, de apreciere și susținere în dezvoltarea ei (ultimele două le-am aflat chiar de la iubita mea). Un bărbat matur poate oferi toate acestea.

Partea interesantă este că bărbații sunt exact pe dos. Preferă femei mai tinere ceea ce creează o complementaritate și satisface nevoia asta aproape inconștient.

Și totuși bărbatul ce obține de la femeie? Nu știu în general ce se întâmplă dar știu ce e în cazul meu. E vorba tot despre satisfacerea nevoilor personale. Ca bărbat, am nevoie de siguranță și eu. Mai exact, am nevoie de încredere din partea ei. Partea cea mai faină e că ea e capabilă să ofere un energizant și un stimulent extraordinar pentru motivație! Mă ajută să mă dezvolt mai mult și mai rapid. În același timp îmi oferă apreciere și îmi satisface și nevoie asta, pe care toți o avem. Iar când o femeie te apreciază, te simți mai sigur pe tine și mai bărbat, cumva în inconștient o vezi cum se lasă dominată și tu de fapt nu ajungi să o domini ci să îi oferi mai mult din ce are ea nevoie, să îi privești mai atent nevoile.

Toate sunt aranjate să funcționeze perfect 🙂

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)