Am inceput acest articol amintidu-mi de anumiti fumatori pe care i-am cunoscut si care se plangeau ca nu au bani nici sa isi cumpere mancare uneori dar veneau sa imprumute bani de la mine.

Inca de la inceput vreau sa iti spun clar parerea mea despre fumat: e o imbecilitate!

Daca in adolescenta era cheia de a patrunde in anumite grupuri “selecte”, la maturitate a ajuns cica sa fie o necesitate care te relaxeaza.

Toate animalele din natura cand simt fum se panicheaza sau intra in alerta si alearga, sa scape cu viata, probabil fiind un incendiu prin apropiere. Omul e singurul care nu doar ca nu se sperie ca il simte, ba chiar il baga in el, voluntar, si spune ca ii cauzeaza placere.

Vad tot felul de inepti care atunci cand fac poze sa le posteze pe Facebook, scot tigara in evidenta, ba chiar se mai si umfla in pene crezand ca au cu ce se lauda.

Mai vad tineri si pustani care bătătoresc șezutul pub-urilor sau a diverselor cluburi, crezand ca daca stau la o masa si baga fum +10 beri in ei sunt foarte inteligenti si smecheri, avand alta clasa, una cu mult peste restul.

Fetele sunt mai stilate, ele sunt niste dame ingrijite, pudrate, epilate si simtite, care trag dintr-un pai mai subtire si daca e si cu “menthol” sunt si mai classy. Nu isi dau seama cat de penibile sunt, ca de fapt tot ce fac e sa isi murdareasca plamanul cu o mâzgă noroioasa si puturoasa. Nu-i bai ca ne dam cu apa de “toailetă” frantuzeasca si suntem fresh doar ca ne pute gura dar avem 5 pachete de Orbit in poșetuță.

Mai e o moda cand intri intr-un birt: toti cei ce sunt deja inauntru trebuie sa ignore pe cel care intra si din “respect” si cel care intra trebuie sa ii ignore si el pe ceilalti. Practic cel care intra trebuie sa mearga tinta spre masa unde e asteptat si acolo trebuie sa aiba loc o explozie de fericire, ca toti ceilalti sa bage de seama ca a intra Costel in birt si e foarte iubit de gasca lui.

Pe asta cu volumul muzicii astfel incat sa iti bubuie creierii, mai ceva ca la concert, nu o inteleg. Probabil ca ideea este sa nu ai timp sa discuti cu prietenii ca sa poti bea cat mai mult. Daca ai timp sa si poti sa vorbesti, transmiti informatia prea repede, pleci mai repede si bei mai putine beri. Nu merge asa!

In esenta, mie mi-e scarba de ipocriti. Nu e mai ok sa fii tu insuti oriunde mergi, orice ai face? De ce sa bagi fum in tine doar ca sa fii acceptat intr-un grup? Ori te accepta ori pleci tu.

Fiecare cu a lui…

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)