Există o reclamă imbecilă în care stă unul călare pe un cal și face reclamă la un deodorant făcând tot felul de aluzii sexuale spunând chestii de genul ”chiar dacă bărbatul tău nu arată ca mine, măcar poate mirosi ca mine” în timp ce are parte de o erecție din palmă a tubului de deodorant.

N-am nimic cu tipii musculoși, călare pe un cal, galopând pe o plajă exotică în briza mării, în timp ce-și toarnă pe organism un tub de deodorant.

Ce mi se pare nesimțit e modul în care sunt construite genul ăsta de reclame, care evident au un public țintă din care eu nu fac parte și cel mai probabil nici tu.

Înțeleg că unii bărbați și femeile complementare lor, sunt complet năuciți și lipsiți de substanța atracției veritabile care nu are nicio legătură cu tubul de parfum, calul, toate cremele din lume (că văzui și o reclamă de la Nivea între timp), ceasurile și hainele de firmă etc.

Ce e nesimțit e modul în care se promovează acest consumerism bazându-se pe construirea unor pseudo-personalități, al unor indivizi fără individualitate, lipsiți de autenticitate, trași la xerox, pregătiți să consume și să facă ce li se spune ca să-și satisfacă nevoile, în acest caz nevoile sexuale – că în scopul ăsta se manifestă atracția și apar milioane de produse care să faciliteze asta.

Problema e când trece efectul deodorantului, când dezbraci hainele scumpe și dai jos ceasul de 200 de euro, când rămâi gol în fața oglinzii și privești un om palid care mereu are nevoie de ceva care să-i dea culoare și valoare, care are nevoia de a cumpăra ceva ca să se simtă important, ca să pară important în ochii celorlalți, în special în ochii unei femei.

Probleme sunt și la femei, și la bărbați.

Tuturor ni se bagă pe gât mii de produse, ni se spune cum să ne comportăm, cum să simțim, ce să cumpărăm ca să simțim apreciere, dragoste, siguranță, liniște, respect etc.

Cum arată dezbrăcat tipul pe care îl descriu mai sus în fața unei femei? De unde-și va scoate masculinitatea care o va face să aibă încredere în el, să îl dorească, să îl cunoască și să vrea să fie cu el pe termen lung?

Dar ea când rămâne fără machiaj, haine, pantofi și poșete, parfumuri și creme, îmbrăcată într-un costum de piele imperfect, poate cu celulită, câteva bubițe sau vergeturi de la ultima tentativă de a ține o dietă ca să se conformeze cerințelor societății?!

Cum s-ar privi cei doi în ochi dacă ar fi să rămână goi, unul în fața celuilalt?! Goi pe dinafară. Goi pe dinăuntru.

Nu asta înseamnă masculinitate.

Nu asta înseamnă feminitate.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)