destin stepan adrian

Când pleci din casă de cele mai multe ori știi încotro mergi. Poate că uneori nu știi drumul exact, dar măcar știi destinația, iar privirea e mereu înainte, căutând următoarea stradă pe care trebuie să o iei.

Destinul e din punctul meu de vedere drumul pe care îl parcurgi, iar asta ține de alegerea pe care o faci în fiecare moment.

Dacă destinul ține de alegeri, înseamnă că destinația o poți schimba practic de fiecare dată când faci o nouă alegere.

Dacă ești supraponderal și cari după tine câteva zeci de kg de grăsime, iar seara abia aștepți filmul – prilejul de a îngurgita jumătate de frigider – atunci meriți kilogramele pe care le ai, meriți să te mai îngrași și în final, meriți un diabet sau alte boli crâncene cauzate de obezitate. Ăsta e destinul tău sigur dacă faci alegerile astea.

În schimb, dacă alegi să mănânci mai multe fructe și legume, înlocuind astfel colesterolul și toxinele din carne/ouă/lactate cu substanțe nutritive și vii, vei trăi o viață complet diferită – și știi asta fără ca să trebuiască să-ți explic eu.

Dacă știi că banii nu-ți ajung de la o lună la alta și atunci când ajungi acasă te pui să zaci în fotoliu privind în gura lui măruță (cu m mic), îți meriți salariul, datoriile, certurile cu nevasta, copiii flămânzi și neglijați.

În schimb, dacă te-ai pune să citești o carte pentru gestiunea banilor sau chiar să îți pornești propria afacere, viața ta ar lua o direcție complet diferită. La fel și dacă ai lăsa banii de țigări și i-ai investi într-un curs de dezvoltare personală.

Un om care e capabil să gândească mereu are posibilitatea de a-și modifica destinul și destinația făcând alegeri mai bune. Nu există nicio scuză. Au făcut-o oameni care au trecut prin provocări fizice și mentale mult, mult, mult mai mari decât ale tale (citește povestea lui W. Mitchell).

Ultima ta alegere a fost cea de a deschide articolul ăsta și de a-l citi până la capăt. Eu zic că a fost o alegere bună. Puteai fi oriunde altundeva citind cine știe ce nimicnicie cancanoidă sau navigând frenetic și fără control în timeline-ul Facebook.

Următoarea alegere e a ta.

Eu nu pot decât să îți sugerez pasul corect. Pune mâna pe una dintre aceste cărți de business sau pe una de dezvoltare personală și citește.

Iar dacă e să reții un singur lucru din tot articolul ăsta, ține minte asta:

Destinul se schimbă cu fiecare alegere pe care o faci.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)