dezvoltare personala stepan adrian

Dezvoltarea personală nu înseamnă să citești 50-100 de cărți pe an și să participi la toate seminariile gratuite care se fac în orașul tău. Nu înseamnă nici să descarci de pe torente 50 de giga de cărți audio și să le dai play în mașină dimineața când ești cu ochii umflați de somn.

Dezvoltarea personală înseamnă să îți formezi obiceiuri bune și să le optimizezi continuu!

Înseamnă să știi ce vrei și să îți împarți ziua în așa fel încât să nu treacă una și să nu fi făcut ceva pentru obiectivul tău. Mai înseamnă să ai răbdare și încredere că o să ajungi la destinație pentru că muncești în fiecare zi. De asta o să capeți și mai multă încredere în tine.

Dezvoltarea personală înseamnă să te lupți cu somnul ca să te trezești cu o oră sau două mai devreme ca să ai timp să citești ceva bun, să transpiri un pic de la niște abdomene, niște flotări sau chiar o fugă scurtă și „consistentă”.

Oricât de bine ți-ar fi acum, te miști și cauți noi metode prin care poți lucra mai bine, să poți ajuta mai mulți oameni, să faci mai mulți bani și să ai mai mult timp liber.

Dezvoltarea personală înseamnă să ai grijă și să fii atent la ce bagi în gură. Ești conștient de ce greutate ar trebui să ai și dacă nu ești acolo iei măsuri, nu-ți jelești viața.

O să îți dai seama că voința e și ea un mușchi. Chiar dacă nu ai chef la început să faci zece pași că e friguț și umed afară, o să îți exersezi și mușchii voinței pe lângă mușchii atrofiați de pe fese și gambe care urlau disperați după mișcare.

Dezvoltarea personală înseamnă să lupți cu ce ești acum ca să devii ce ți-ai propus!

Nici cărțile și nici norma de seminarii bifată pe an nu ajută cu nimic. Dezvoltarea și creșterea înseamnă durere, transpirație, febră musculară și dureri de cap la început.

Singura metodă reală prin care poți crește și să ai rezultate e să îți formezi obiceiuri bune și să scapi de cele proaste.

La urma urmei, dezvoltarea personală înseamnă să devii conștient că nici dracu nu te va ajuta dacă nu o faci tu. Vei pricepe că tu ești singurul responsabil să schimbi lucrurile, că poți să le schimbi și asta îți va da muuultă energie!

Eu în fiecare zi fac alegerea ca să progresez cumva, în cât mai multe domenii ale vieții mele. Îmi fac strategii, îmi planific ziua, muncesc. De cele mai multe ori nu reușesc să fac tot ce mi-am propus, dar mișc. Trag tare înainte. În loc să mă simt dezamăgit, mă felicit și caut partea bună a situației.

Dacă îmbrățișezi conceptul real de dezvoltare personală, în fiecare zi va fi luni! Vei ajunge să iubești fiecare zi pentru că e o nouă șansă ca tu să construiești ceva, pentru că asta e firea omului: vrea progres, vrea să crească!

Îmi aleg obiectivul și trag cât de tare pot, chiar dacă uneori pare că stau pe loc.

Mici progrese zilnice = progrese mari pe termen lung.

Și încă ceva… dezvoltarea personală e un drum continuu. La început e un ghiveci total în viața ta, în mintea ta. Dacă o iei încet și nu te suprasoliciți, garantat nu o să ajungi să fii unul dintre aceia care spun că dezvoltarea personală e o prostie. Vei ajunge să trăiești ceea ce citești, ceea ce visezi să trăiești!

Amin!

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)