Aveam de gand sa scriu un articol mai pompos dar vreau sa fac altceva de aceasta data.

Un exercitiu pentru a-ti programa mintea sa functioneze in parametrii succesului.

Am facut o imagine destul de sugestiva in care un individ alege sa sara din tabara ce il dezavantaja direct in tabara ce si-o dorea. Intre cele 2 tabere este o prapastie pe care eu o compar cu riscul ce trebuie ca fiecare dintre noi sa si-l asume atunci cand face o schimbare in viata sa, fie ca pleaca la un nou job, fie ca isi deschide o afacere, fie ca incepe o relatie amoroasa.

De multe ori, prapastia asta este supradimensiunata din cauza fricii si a lipsei de incredere. Astfel poti ajunge sa vezi un adevarat canion in fata ta si sa nu fii capabil sa sari, fiind paralizat de frica. Unii nici nu ajung in fata prapastiei, o vegheaza de la distanta toata viata, cu speranta ca poate va veni cineva sa construiasca un pod pentru ei ca sa treaca linistiti. De multe ori nu se va intampla asa.

Viata nu raspunde la necesitate ci la merit!

diferenta o faci tu stepanadrian.ro

 

Exercitiul este in felul urmator:

Propune-ti ca incepand de astazi, timp de o saptamana, de fiecare data cand iti vine in minte una dintre imaginile din partea stanga (saracie, nesiguranta etc.), sa iei o hartie si sa notezi starea pe care o simti.

Pune acel cuvant in centrul unei foi si deseneaza un cerc in jurul acelui cuvant. Apoi traseaza radial 10 linii  dinspre cerc inspre exterior, ca un fel de soare pe care il desenam in copilarie.

Acum vine partea interesanta si provocatoare!

La fiecare linie vei adauga cate un cuvant sau expresie care sa descrie o solutie pentru a iesi din starea ta curenta. E foarte important sa iti antrenezi mintea sa gaseasca solutii. Cu cat devi mai agil, cu atat vei iesi mai rapid din starile in care te afli.

Vei sta atata timp cat e necesar, chiar daca iti ia 20 de minute sa gandesti cele 10 solutii.

Apoi tot pe foaia aceasta, noteaza alte 10 cuvinte sau expresii care vor descrie senzatia pe care o vei avea cand vei atinge starea pe care ti-o doresti, acea stare spre care vrei sa migrezi folosind cele 10 solutii pe care le-ai cautat.

Aceste cuvinte vor reprezenta de fapt motivele pentru care tu vei gasi solutiile care vor rezolva problema 🙂

Cu cat ai mai multe motive, cu atat vei gasi mai multe solutii si cu atat mai repede se va rezolva problema pentru ca esti mai motivat!

Acum iti poti construi un dosar in care sa adaugi rand pe rand cate o foaie de genul acesta, in care sa rezolvi rand pe rand toate starile negative ce te incearca dealungul urmatoarelor 30 de zile.

30 de zile ar trebui sa fie suficient pentru a atinge majoritatea starilor negative ce le simti de regula.

Spre ex.: daca te simti sarac, pune asta pe o hartie, scrie cele 10 solutii la care te gandesti, gaseste cele 10 motive pentru care sa faci asta si apoi treci la actiune! De fiecare data cand simti ca esti sarac, cauta din nou foaia cu “saracia” in dosarul tau si reciteste solutiile si motivele. De fiecare data cand actionezi si aplici cate o solutie, revino si incercuieste-o.

Cand ai aplicat toate solutiile stai o ora si mediteaza. Gandeste-te din nou la starea aceea negativa din centrul foii. O mai simti? Te mai afecteaza? Probabil ca ai eliminat starea deja si e timpul sa iei un pix rosu si sa trasezi un “X” mare peste.

Fa asta cu toate starile negative ce le ai! Nu merita sa iti petreci viata intr-un loc intunecat care sa suga din tine optimismul, energia, starea de bine etc.

In cele din urma totul se rezuma la un DA sau la un NU! Daca alegem sa progresam sa iesim din acel loc intunecat, tot ce trebuie sa facem este sa gasim suficiente motive pentru care sa o facem si suficiente solutii!

E atat de simplu – cel putin in teorie! Asa ca, actioneaza acum pentru ca diferenta o faci tu!

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)