Mai e vreo lună rămasă din 2013, un an excepțional pentru mine, un an în care am urmat propria oportunitate de a lucra la îmbunătățirea vieții mele.

La granița dintre 2013-2014, în acea zi plină de entuziasm și bucurie, oamenii își vor trimite mesaje cu urări și împărtășesc unii cu alții ce au în plan (?) pentru noul an și ce vise speră să realizeze. Nu știu câtă lume își mai amintește ce și-a propus pentru anul încă în curs, de fapt cred că majoritatea a uitat.

Nu știu câți se întreabă retrospectiv, ce au realizat până astăzi. Nu știu câți au ținut o reală evidență a ceea ce au realizat pe parcursul anului. Nu știu câți sunt aceia care chiar sunt conștienți când vorbesc de dorințele lor. Nu știu câți își doresc cu adevărat ceea ce declară verbal și mai grav nu știu câți știu ce vor. Nu știu cam multe despre oameni 🙂

De fapt răspunsul stă în scorul pe care fiecare îl are la finalul anului pentru că totul e măsurabil. Ce-i drept e că nu facem decât să amânăm momentul când vom începe să facem ceva real pentru visul nostru și ne mulțumim cu entuziasmul creeat de acea dorință ce nu se va naște niciodată.

Entuziasmul însă dispare în prima săptămână după Revelion când se începe aceeași rutină, mergem din nou la serviciu, facem aceleași lucruri, vorbim aceleași lucruri cu aceeași oameni și în final ne desprindem de tot de acea stare ”visătorească” și revenim cu picioarele pe pământ, într-o realitate pe care nu ne-o dorim dar o acceptăm!

Care e greșeala noastră?

Așteptăm noul an visând la ce vom face cândva și nu ne stabilim termenul limită pentru a atinge acel țel. Ce să mai zic de planul scris pas cu pas pe săptămâni și zile…

Care e soluția?

Noul an e format din 365 de zile, câte o zi nouă la fiecare 24 de ore, chiar și azi! Asta înseamnă că și astăzi, nu doar mâine, trebuie să faci ceva pentru visul tău.

Dau exemplul meu: eu nu vreau să trăiesc irosind timp. Am făcut asta și chiar dacă încă o mai fac uneori, mă redresez pentru că nu suport ideea de a mai trece o zi, o lună, un an și de a nu realiza tot ce mi-am propus.

Folosește noțiunea de investiție de timp în tot ce faci! Câte investiții proaste faci zilnic?

Ești un investitor prost sau unul bun?

timp citat

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)