Când ești tânăr visezi zâmbind să cucerești toți munții dar nu o faci, iar când ești bătrân oftezi gândind că ai face-o acum dar nu mai poți. De ce?

Fie nu știm cu ce munte să începem fie amânăm să începem de frică.

Hai să facem un exercițiu.

  1. Deschide un file în notepad sau word
  2. Să ne imaginăm că suntem bătrâni, avem 80 de ani și suntem înconjurați de nepoți care așteaptă să le povestim ceva din tinerețe.
  3. Acum gândește-te la cum ar suna titlurile acelor episoade interesante din viața ta, acele aventuri sau locuri incredibile în care ai călătorit, evenimente extraordinare la care ai participat și notează acele titlul în file-ul notepad deschis.
  4. Acum gândește-te la acele locuri pe care vrei să le vizitezi și la lucrurile pe care le faci. Notează-le și pe acestea în notepad și în dreptul lor scrie vârsta pe care o vei avea atunci când le vei face pe fiecare în parte.

Exercițiul acesta are același efect ca și punerea unei dorințe atunci când vedem o stea căzătoare. Nu steaua îți îndeplinește dorința ci faptul că tu conștientizezi că ai anumite dorințe și vrei să le obții.

Pe măsură ce vei conștientiza că ai multe dorințe, vei simți și spiritul urgentării că se amplifică. Eu unul devin mai entuziasmat și automat mai motivat de a mă aduce cât mai repede în pragul realizării acelor obiective.

După ce ai completat toate dorințele lasă-mi un comentariu cu acestea. Sunt curios să aflu ce vei povesti atunci când vei fi bătrân nepoților tăi. Faptul că faci publice aceste dorințe, aceste țeluri personale (unele poate chiar mai intime), va reprezenta un fel de angajament și o responsabilitate în a le atinge. Poate chiar o provocare în a le atinge cât mai repede.

De ce am scris acest articol?

Pentru că m-am săturat să văd bătrâni victime. Bătrâni care se victimizează singuri. Bătrâni care plâng plini de regrete.

Cât suntem tineri să căutăm să realizăm cât mai multe din cele ce le visăm ca să ajungem bătrâni ce se vor entuziasma atunci când se întorc în trecut, amintindu-și de toate cele trăite, toate cele vizitate, toate cele simțite.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)