stepan adrian zahar

Zahărul e peste tot: de la deserturi, la banalii fulgi de porumb, castraveți murați, ketchup sau alte alimente în care nici nu te aștepți să-l găsești.

Timp de 7 luni am fugit efectiv de zahăr. De regulă citesc toate etichetele produselor dar timp de 7 luni am fost mult mai atent și selectiv ca nu cumva să ingerez strop de zahăr.

Despre zahăr și efectele lui nocive am mai scris. Poate ai văzut și video-ul cu Jamie Oliver despre zahăr, acea demonstrație foarte vizuală pe care a făcut-o în primul său discurs de la TEDx.

Astăzi după 7 luni de abstinență am consumat niște fructe confiate. Dacă nu știai, fructele confiate sunt pregătite cu sirop de zahăr (mult zahăr).

Cum m-am simțit la 20 de minute după?

Dacă în primă fază am primit un imbold de energie ca de nicăieri, în 20 de minute am început să mă simt tot mai slăbit. Organismul meu efectiv s-a dezobișnuit să proceseze cantitățile mari de zahăr pe care le băgam în mine – o prăjitură medie și un pahar de suc e foarte mult!

Efectele au fost asemănătoare cu cele descrise în articolul despre băuturile carbogazoase de tipul Cola. La un moment dat am avut chiar și amețeli.

Nu e singurul caz de acest gen pe care l-am auzit. O familie din USA a făcut un experiment asemănător dar pe durata unui an.

Înainte să uit, dacă și tu cauți suplimenți alimentari naturali ca să îți îmbunătățești sistemul imunitar, eu de aici îmi cumpăr și sunt foarte mulțumit.

Astfel, au consumat zahăr, după un an de pauză și au început să resimtă aceleași stări de slăbiciune.

Bomba de zahăr e criminală pentru ficat pancreas dar și pentru corp. Practic forțezi ficatul pancreasul să producă cantități uriașe de insulină, zilnic, prin consumul de zahăr care se găsește, repet, într-o mulțime de alimente.

Insulina permite glucidelor să hrănească celula. Dacă celula e hrănită suficient și încă mai există exces de glucide, știi unde se duce excesul? În colăcei, fund, burtă și cam peste tot: în grăsime!

De când am renunțat la zahăr am început să elimin grăsimea în exces continuu. S-au dus 15kg astfel.

Faza nasoală e că atunci când încerci să renunți la zahăr, te vei simți slăbit – corpul îți va cere doza, asemeni unui drogat. Am auzit o mulțime de oameni care spun că nu pot trăi fără ciocolată.

Asta e o prostie!

Te provoc să renunți la zahăr și să începi de azi să înlocuiești ciocolata, prăjiturile, înghețata, bomboanele și alte dulciuri cu fructe!

Când ți-e poftă de ceva dulce, mănâncă o banană sau un kiwi copt, moale. Caută bananele moi. La fel și cu alte fructe! Cu cât sunt mai moi cu atât sunt mai dulci și mai eficiente în calmarea poftei de dulce.

În scurt timp organismul se va obișnui și îți va cere tot mai puțin zahăr.

Apoi vei începe să dai jos kg de grăsime pe care le cari după tine zilnic.

Zahărul creează o dependență compulsivă!

Alege sănătatea! Eu unul m-am săturat să merg prin cofetării, la o cafea sau un ceai, și să văd părinți grași cu copii grași, care bagă prăjituri și cola sau alte băuturi similare – pline de zahăr!

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)