Am văzut astăzi un film care m-a impresionat prin simplitate, inocență și mesajul profund pe care l-a transmis.

Filmul se numește The Book Thief sau în românește Hoața de cărți.

E vorba despre o fetiță care descoperă pasiunea pentru citit și lumea minunată care se ascunde în spatele cuvintelor. Toată acțiunea se petrece în timpul celui de-al doilea Război Mondial.

Recunosc că implicarea mea emoțională a fost mai profundă pentru că în rolul actriței principale, acea fetiță blondă și inocentă, o vedeam de fapt chiar pe iubita mea care e la fel de pasionată de cărți precum mica Liesel.

Zilele acestea Ucraina fierbe sub presiunea Rusiei și filmul acesta a venit cumva ca un mesager pentru mine. Filmul surprinde foarte bine diverse ipostaze și situații de război și asta m-a făcut să fiu pentru prima dată recunoscător cu adevărat că trăim totuși într-o țară care nu e afectată de războaie, avem libertatea de a ne exprima liber, avem totuși securitatea zilei de mâine, avem marea majoritate dintre noi ce pune pe masă, avem locuri de muncă.

Poate că aceste comparații ți se par depășite sau lipsite de context. Sunt sigur că și tu ai dificultățile tale dar dacă ai putea să-ți imaginezi pentru 1 minut că ne-am afla în război și că există posibilitatea ca mâine să nu mai fii în viață sau oricare dintre cei dragi să nu mai fie, cum te-ai simți?

Pe mine m-a tulburat și m-a făcut să fiu recunoscător pentru tot ceea ce am în acest moment, începând de la sănătatea mea și a familiei mele, casa mea, camera mea, job-ul meu, prieteni și tot ce mă înconjoară.

Trebuie să vezi filmul… probabil că vei înțelege ce vreau să spun. Chiar îți doresc asta…

Mesajul filmului: prețuiește viața și fii recunoscător pentru ea!

the book thief hoata de carti

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)