Între Crăciun și Revelion mi-am adus aminte că am acasă niște bonuri de masă, de la o donare de sânge pe care am făcut-o cu doi prieteni, ce urmau să expire în 31 decembrie 2015, așa că m-am decis să le cheltui în „folosul comunității”.

Am mers la Profi din Vlaicu, Arad, cu prietenul meu Bogdan K. și am cumpărat portocale, banane și kiwi de aproape 200 de lei.

Fructe profi

După aceea am împins căruciorul vreo 250 de metri până la un foișor cu o masă pentru șah unde am aranjat cutiile. Nu se vede extrem de bine pentru că nu am avut un marker, dar pe cutia din mijloc scrie Fructe Gratis.

fructe gratis arad

Reacțiile oamenilor au fost interesante. Unii s-au oprit în cele 5 minute cât am aranjat cutiile și au privit. Alții au întrebat: „Ce faceți cu fructele? Le vindeți? Nu se poate să le dați gratis. Trebuie să fie o șmecherie.

Evident, oamenii au fost sceptici, dar cu toate astea, întorcându-ne după vreo 2 ore, toate fructele dispăruseră. Cred că în 30 de minute maxim s-au terminat, și vorbesc aici de câteva zeci de kilograme bune.

Cred că e o idee mișto pe care oricine o poate pune în aplicare măcar o dată în viață pentru că îți dă un sentiment super. Nu am vrut să cumpăr dulciuri sau alte prostii pentru că nu-s sănătoase. Fructele și sănătate merg perfect cu ideea asta de Fructe Gratis.

Astfel, aș lansa o provocare celor care doresc să facă o faptă bună și să atragă niște karma :p

Provocarea #fructegratis

  1. Du-te singur sau cu niște prieteni și donează sânge la cel mai apropiat centru de transfuzii.
  2. Ia bonurile pe care le primești și cumpără fructe de toți banii
  3. Transportă fructele într-un loc public și scrie pe cutie Fructe Gratis și #fructegratis (hashtag-ul pentru social media). Ahh… și ia cu tine un marker!
  4. Fă câteva poze și pune-le pe Facebook, Twitter sau orice alt social media site cu hashtag-ul #fructegratis

fructe gratis

Nu știu câtă lume o să facă asta, dar e o idee interesantă. Mi-ar plăcea să văd câteva grupulețe de indivizi bine intenționați care să o facă și să pornim un mic curent 🙂

Faci bine de 2x:

  1. Donând sânge
  2. Aducând bucurie celor care trec și iau un fruct sau doar văd că unii oameni chiar fac bine fără să aștepte nimic în schimb – influențezi astfel pozitiv atâția oameni.

Câtă karma în articolul ăsta. Dacă ai zâmbit măcar o dată, ai primit un strop de karma și trebuie să-l dai mai departe distribuind articolul pe Facebook.

Enjoy doing good 🙂

Stepan Adrian Korneker Bogdan

Eu și Bogdan

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)