După ecologizarea de la băile Lipova făcută chiar de 1 martie, tot mai mulți se arată interesați de a face orașul cât mai curat și mai frumos. Am primit sugestia de a face o ecologizare și pe malul Mureșului așa că am tras astăzi o fugă să văd cât e de lucru și dacă sunt într-adevăr gunoaie și SUNT!

Am cercetat doar malul Lipovei dar pe partea cealaltă e chiar mai nasoală situația. Nu-i bai! Le luăm pe rând.

Când facem ecologizarea?

Sâmbătă, 15 martie de la ora 10. Ne întâlnim la liceul Atanasie Marienescu.

Asta ca să simțim cu toții că facem curățenia de primăvară în adevăratul sens al expresiei (2 ecologizări într-o singură lună).

Cum arată malul? Cam așa…

După cum vezi e mult de lucru așa că orice mână de ajutor e binevenită.

Poate te lovești și tu de întrebări ca ”ce rost are să facem curat că acolo mereu se aruncă gunoaie și o să fie la fel într-o lună”. Ceea ce se vede în imagini reprezintă urmările unei mentalități greșite, al lipsei de responsabilitate și respect pentru cei din jur a celor care aruncă gunoaie acolo și oriunde altundeva.

Că scrie pe pancarda aceea că se dau amenzi este egal cu 0. Majoritatea celor care fac treaba asta nici măcar nu au văzut avertismentul. Ce să mai zici atunci de faptul că se tem?! Evident că nu se tem sau dacă se tem merg noaptea și nimeni nu-i vede.

De ce să faci asta?

  1. Vei lăsa în urmă un loc verde și curat de care vei fi mândru.
  2. Încet (ok, foarte încet) oamenii vor înțelege că totuși acolo nu e groapă de gunoi și se vor civiliza.
  3. Când vei vedea că cineva aruncă acolo un gunoi îi vei putea spune ”Nu arunca! Acolo am făcut eu curat!” – dacă îți face probleme sună-mă 🙂
  4. Oferim un exemplu copiilor noștri și celor care vor crește văzând că cei mari fac ceva pentru orașul lor pentru că nu e normal să te plimbi printre gunoaie. La rândul lor și copiii noștri vor face același lucru și lumea astfel va deveni mai bună datorită ție!
  5. Vei putea cunoaște oameni noi și faini:)
  6. E distractiv.
  7. Faci mișcare și respiri aer curat (marea majoritate a gunoaielor sunt peturi și mase plastice deci nu are ce să miroasă).
  8. Va fi cea mai bine investită dimineață de sâmbătă de până acum în 2014!
  9. Vei fi un exemplu pentru cei care toată ziua se plâng că ”Lipova e nașpa” dar ei nu fac nimic.
  10. De ce nu?!

Dacă îți place ideea și vrei să te implici și tu, lasă un comentariu mai jos ca să vedem cum ne organizăm, să știm câte perechi de mănuși o să trebuiască etc.

Dacă ești părinte, ia-ți și juniorul cu tine. Dacă ești la școală ia cu tine un prieten. Dacă ești pensionar îți prinde bine puțină mișcare.

Hai să curățăm malul ăsta, să-l facem frumos și curat! Pentru noi 🙂

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)