Dragi prieteni lipovani,

Îmi face o deosebită plăcere să vă ofer materiale care să ne facă mândri de orașul în care trăim cu toții, însă nu totdeauna voi face asta pentru că dincolo de frumusețea culturală și celelalte valori din trecut sau prezent, pentru care merită să fim mândri, există astăzi, o mulțime de probleme ce trebuie rezolvate pentru ca noi toți să avem o viață decentă și de ce nu, bună. Eu cred că merităm asta!

O să mă rezum acum, strict la o problemă ce am constatat-o personal, astăzi, în parcul nostru. Aproape la fiecare bancă există peisajul din fotografia de mai jos. Știu că mulți sunt cei cărora le lipsește respectul pentru lumea în care trăim, știu că multora nu le pasă dacă trăiesc în mizerie sau nu, dar marii majorități, adică nouă, ne pasă și sunt sigur că v-a deranjat la un moment dat ceva legat de parc.

semințe în parc lipova

Pentru că nu puteam rămâne indiferent la situație, am căutat cu privirea să văd dacă găsesc un individ care ronțăie semințe. Erau vreo 3 pe o bancă. Am mers la ei și le-am spus respectuos:

”Oameni buni, nu ar fi mai bine dacă ați lua un cornet din hârtie și să puneți resturile pe acea hârtie? Dacă toată lumea ar face ce faceți voi, ar fi un covor de semințe în tot parcul”.

Ei au răspuns:

”Da și ceilalți fac la fel. Nu numai noi mâncăm semințe.”

Eu:

”E adevărat dar vă rog să vă faceți un cornet din hârtie și să nu mai mâncați aici. Arată oribil mizeria pe care o faceți.”

Ei:

”Bine. O să ne facem.” – asta în timp ce încă ronțăiau.

Dacă aveam autoritatea legală potrivită le ardeam la fiecare câte 50 de lei amendă. 3 indivizi pe o bancă, 150 de lei la bugetul local.

Habar nu am care e situația poliției locale. Nu știu cine se ocupă de ordinea din parc dar am de gând să aflu. Miercuri de la ora 15:00 voi merge la ședința publică a consiliului local și voi întreba chestia asta.

Poate că așa cu vorba bună nu merge, sau poate că eu singur cu vorba bună nu pot face nimic. Tocmai de asta vă rog să luați și voi atitudine și să atrageți atenția celor din jur care fac acte ”nepotrivite” și necivilizate.

Împreună putem stârpi incultura și prostia.

Vă mulțumesc că ați citit această postare și vă rog să o distribuiți mai departe să o vadă cât mai mulți oameni.

Vă voi ține la curent cu noutățile și sper din tot sufletul ca încet, cu pași mărunți să ne îndreptăm activ spre un ideal comun: să trăim mai bine în orașul nostru.

 

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)