hitler-not-vegetarianÎn filmul de propagandă al lui Hitler, Der Ewige Jude (The Eternal Jew) din 1940 al , evreii erau printre altele acuzați pentru stilul brutal cu care ucideau animalele conform tradițiilor lor.

Asta e o chestie evidentă. Întrebarea e dacă Hitler a fost cu adevărat un vegetarian așa cum susțin unii – chiar într-o manieră discriminatorie, dacă e să mă întrebi pe mine.

Mie îmi miroase a Goebbels toată treaba asta. Dacă evreii au fost numiți în film ucigași fără milă de animale, care torturează și chiar se bucură de moartea acestora (trebuie să vezi filmul ca să înțelegi ce spun), atunci evident Hitler putea să fie doar vegetarianul pașnic care iubește animalele.

Mai mult, Himmler, care a studiat agronomia și a fost fermier, a fost unul dintre direcții lui Hitler, care a construit tot sistemul de exterminare și lagărele de concentrare – folosindu-se de experiența pe care a acumulat-o în urma studiilor și practicilor sale.

Dacă Hitler a fost într-adevăr vegetarian, a făcut-o dintr-o psihoză, ceva specific lui.

Ca să trag o concluzie, consider batjocoritor pseudo-argumentul ”și Hitler a fost vegetarian” într-o discuție combativă, pro și contra vegetarianismului / veganismului.

P.S. Pentru cei curioși există cartea Hitler: Neither Vegetarian Nor Animal Lover

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)