idei-de-afaceri-flori-condoleante

Site-urile de necrolog nu-s tocmai o noutate pentru România, chiar dacă sunt sigur că nu-s foarte populare și utilizate.

Vizitând un necrolog online din SUA, am văzut un banner în sidebar-ul din dreapta site-ului care spunea cam așa:

”Trimite flori și condoleanțele tale familiei îndurerate”

Practic, necrologul online era afiliat unei florării care făcea livrare de flori la domiciliu.

Nici florăriile cu livrare la domiciliu nu sunt o noutate pentru România și cred că ar putea fi educată piața în timp ca să folosească un serviciu de trimitere de flori la domiciliul familiei care a pierdut un membru.

Cum ar funcționa un astfel de site și afacerea în sine?

Se construiește o platformă care intermediază practic toate comenzile. Pentru început se poate lucra doar cu reședințele de județ – oamenii sunt mai ocupați, au mai puțin timp, au mai mulți bani și sunt mai deschiși la astfel idei decât cei din orașele mai mici/sate.

Care sunt pașii de startup?

  1. Se stabilește profilul clientului. Eu îl văd ca pe o rudă mai îndepărtată care nu poate ajunge la priveghi/înmormântare, fie un prieten/cunoștință, din nou, mai îndepărtată de decedat.
  2. Se construiește o bază de date simplă cu toate florăriile care livrează la domiciliu și se semnează contracte cu fiecare în parte.
  3. Se stabilește prețul serviciului și se calculează de unde se obține comisionul tău: fie prin adaos din partea ta, fie prin adaos din partea lor/comision procentual, fie ambele.
  4. Se începe marketingul, atât pe online cât și pe offline – evident, marketingul trebuie făcut cu mult cap pentru că e un subiect delicat (e mult de discutat aici).

În final, afacerea ar funcționa pe pilot automat, comenzile fiind gestionate automat de platformă. Asta e și frumusețea automatizării – faci bani în timp ce dormi.

Singurul lucru în care trebuie să investești permanent e în marketing – dar asta se întâmplă la orice afacere care vrea să rămână pe piață, nu?

Aștept păreri în comentarii.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x