idee afacere fotografi venituri pasive

Ideea de afaceri pe care o voi prezenta astăzi se adresează fotografilor profesioniști dar și celor amatori care realizează poze de calitate și doresc să pună bazele unei surse de venituri pasive.

Probabil că ai auzit deja de site-uri pe care îți poți vinde pozele. Nu am să-ți prezint un astfel de site.

Voi vorbi despre pixabay.com, un site de imagini royalty free, despre care am mai scris pe blog acum ceva timp.

Pe pixabay.com se încarcă poze de calitate cu o singură condiție: să deții drepturile de autor și să le cedezi tuturor celor care vor descărca imaginea, în orice scop ar face-o.

După fiecare descărcare, vizitatorul site-ului este invitat să facă o donație și practic în felul acesta vei câștiga bani. Nu toți vor face donații, dar unii cu siguranță o fac.

Ai nevoie de un cont de PayPal activ pentru aceasta. În contul tău pixabay.com vei avea posibilitatea să introduci adresa de email asociată contului tău de PayPal astfel încât să poți începe să încasezi donații.

Știam de această idee de ceva vreme dar nu am avut cum să o testez pentru că nu sunt un fotograf, nici măcar unul amator (am doar un aparat foto compact pe care-l iau cu mine în călătorii și atât).

Ca să fie validată ideea și să vă ofer niște certitudini, nu doar concepte, am contactat o româncă ce are cont pe pixabay și am întrebat-o cum merge treaba.

Mi-a spus că merge foarte bine și că dacă tragi să ajungi cât mai sus în topul de pe site, rezultatele sunt chiar bune. Mi-a spus că e contactată pentru diverse proiecte de clienți din străinătate. Tot ce face e să încarce cât mai multe fotografii de calitate pe site și voila, are venituri pasive. Nu voi da cifre exact, cu toate că mi-a spus.

Tot ce pot spune e că e vorba de câteva sute de euro lunar, bani pe care-i câștigă fără să mai facă ceva. Tot ce contează e să încarci cât mai multe fotografii, constant.

Încă ceva. Ai posibilitatea de a fi urmărit de clienți sau prospecți. De fiecare dată când încarci o poză nouă, urmăritorii vor primi un email de notificare. Astfel, vei putea ”vinde” pe termen lung, mai mult și mai bine.

Atât de simplu este. Dacă ești fotograf, probabil că și tu ai acasă un stoc de imagini pe care le-ai făcut în timp. De ce să nu le monetizezi?

Cam atât despre ideea de afacere de astăzi. Dacă ți-a plăcut, dă un like și un share – așa îți poți arăta recunoștința pentru că ai primit o idee valoroasă.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x