În urmă cu aproape 10 de ani, în anul 2005, un student ingenios din Marea Britanie pe nume Alex Tew (21 de ani pe vremea aceea), a avut o idee unică ce avea să-i aducă mai bine de 1 milion de dolari în doar 5 luni.

A creat site-ul The Million Dollar Homepage unde a pus la vânzare o suprafață de 1000 x 1000 pixeli din siteul său. Fiecare pixel urma să fie vândut cu $1. Avea nevoie de bani ca să-și plătească facultatea dar nu-și imagina că urma să se îmbogățească aproape peste noapte.

Site-ul a devenit viral. De la lansarea sa din 26 august 2005 și până la 11 ianuarie 2006, data vânzării ultimilor pixeli, a făcut $1,037,100. Clienții cumpărau suprafața de pixeli pe care și-o doreau și trimiteau o imagine (logo sau reclamă) ce urma să fie adăugată pe homepage-ul site-ului.

Cine s-ar fi gândit că pot exista oameni care să cumpere efectiv pixeli și să dea chiar $1 pentru fiecare? Ce-i drept, nu foarte multă lume s-a gândit că o astfel de idee poate avea un asemenea succes. A stabilit chiar o comandă minimă de 100 de pixeli, adică făcea cel puțin $100 la fiecare tranzacție. Cea mai mare suprafață cumpărată a fost de 10,000 de pixeli, adică $10,000. Ultimii 1000 de pixeli au ajuns pe eBay pentru a fi licitați iar câștigătorul a plătit pentru aceștia $38,100.

După plata taxelor și o donație făcută într-un scop caritabil, Alex a rămas cu $700,000. Impresionant, nu? În doar 5 luni, cu o investiție inițială de $50 în hosting și numele domeniului înregistrat.

Cum arată site-ul milliondollarhomepage.com?

milliondollarhomepage

Cu doar 3 zile înainte de finalizarea licitației ultimilor 1,000 de pixeli, Alex a primit un email de la o organizație numită ”The Dark Group”, prin care era amenințat că dacă nu plătește $5,000 în decurs de o săptămână, site-ul său va fi atacat de hackeri. Alex a ignorat mesajul și peste fix o săptămână a primit un al 2-lea email care spunea ”Site-ul este atacat în acest moment. Pentru a opri atacul trebuie să plătești $50,000”. Alex a ignorat din nou mesajul și site-ul a fost bombardat puternic. În cele din urmă a căzut.

Site-ul a fost inaccesibil timp de o săptămână până când a fost upgradat sistemul de securitate. Site-ul este online și astăzi. Este considerat ca fiind un site ce a făcut istorie chiar din sloganul acestuia: ”Own a piece of internet history” adică ”Deține o bucată din istoria internetului”.

Acestă poveste excepțională este doar o singură dovadă că ideile sunt cele care schimbă lumea și crearea unui concept ideal puternic, poate transforma pe oricine într-un milionar.

Dacă cumva ți-a venit ideea să-ți faci propriul site de vânzare de pixeli, trebuie să te anunț că ai o competiție puternică. La scurt timp după lansarea site-ului original, sute de alte copii au apărut exact ca ciupercile după ploaie.

Oricum, îți doresc mult succes pentru că, știm amândoi că nimic nu poate sta în calea unui om hotărât, nu? 🙂

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x