În 17 septembrie 2015, am participat la București la seminarul lui Robin Sharma pe care îl aștept de jumătate de an. A fost magnific! S-a desfășurat la Hotelul Alexander din Pipera. Pentru că am avut pachetul Diamond, am avut șansa să stau chiar în al 2-lea rând, la câțiva metri de Robin.

Robin Sharma Bucuresti 2015

Omul ăsta radiază și mai mult decât atât, ia foc pe parcursul prezentării. Se umple efectiv cu entuziasm și energie pe măsură ce vorbește, iar ochii îi sclipesc din ce în ce mai tare (asta apropos de ce a spus la un moment dat publicului: „uitați-vă în ochii celui de lângă voi și vedeți sclipirea”)

Îmi place să fiu în primele rânduri la evenimente pentru că uneori am șansa să dialoghez cu cei care vorbesc. La fel s-a întâmplat și de data asta.

Robin a vorbit mult despre victime și despre cum se comportă acestea. La un moment dat a întrebat sala ce anume fac victimele. Am scris și vorbit pe tema asta foarte mult pentru că din fericire am cunoscut foarte multe victime (acum nu prea mai cunosc pentru că fie mă evită, fie în prezența mea nu se comportă ca victimele).

Astfel i-am răspuns lui Robin cu mult patos și cu o oarecare frustrare: „Victimele bârfesc, Robin!”. Apoi Robin m-a întrebat: „De ce crezi că bârfesc victimele?”. Am răspuns fără să ezit: „Victimele bârfesc pentru că trebuie să-și ocupe timpul cu ceva”.

Reacția lui Robin a fost super tare după ce a stat vreo 3 secunde ca să proceseze ce am zis: „DA! Așa este! Ai dreptate! Cum nu fac nimic ca să rezolve problemele pe care le au, victimele au mult timp liber. De ce credeți că industria TV are așa mult succes?! Victimele trebuie să-și umple timpul cu ceva așa că bârfesc.” (sper să ajungă articolul ăsta la câți mai mulți bârfitori – știu că tu nu ești unul dintre ei – bârfitorii sunt la TV, dar le poți da un share ca pe când revin pe Facebook să citească).

Robin Sharma Bucuresti 2015

În majoritatea pozelor care au fost făcute la event, nu mă văd, chit că am fost în primele rânduri. Eram cu capul plecat, luând notițe pentru articolul ce o să iasă cât de curând 🙂

1400 de oameni în sală s-au lăsat inspirați de acest om și de ceilalți speakeri: Adrian Erimescu, Andy Szekely, Andrei Roșu, Bogdan Comănescu și Dan Ostahie.

Înainte să fac un mic rezumat cu lucrurile învățate de la fiecare speaker, trebuie să spun că eventul a început foarte energic cu cei de la Drum Cafe. Am avut palmele roșii după ce s-a terminat momentul de energizare. Foarte inspirați organizatorii ca să-i aducă!

Drum Cafe Robin Sharma

De la Adrian Erimescu am învățat că ideile fără execuție sunt simple iluzii și că trebuie să dăm foc corăbiilor în situații de criză. M-a impresionat povestea de succes a echipei sale de la imobiliare.ro despre cum au depășit provocările din criză și chiar au făcut-o să muncească pentru ei, schimbând perspectiva în care au văzut lucrurile.

Adrian Erimescu

De la Andy Szekely am învățat că liderii sunt niște „păstrători” și că oricine poate avea succes dacă folosește formula: mentor + metodă + muncă. Am făcut și un joc interesant numit „The Pattern”.

Andy Szekely

De la Dan Ostahie am învățat că satisfacția e atunci când ceilalți recunosc valoarea pe care o creezi și dacă ai o echipă dedicată, muncești în fiecare zi și înveți de la cei mai buni, cu siguranță ești un om de succes. De asemenea, am învățat că o criză economică nu e altceva decât o altă realitate economică la care trebuie să te adaptezi cu întreaga ta companie dacă vrei să supraviețuiești și să faci profit.

Dan Ostahie

De la Bogdan Comănescu am învățat despre leadership catalizator și cum să „catalizezi oamenii” astfel încât să ai mai mult timp liber. Am mai învățat că eficiența apare doar când să știi foarte clar ce o să faci peste 10 ani. De asemenea, am mai învățat că ne doare doar acel loc în care ne concentrăm atenția și dacă vrei să fii un patron adevărat, trebuie să știi să adopți poziția potrivită: să bagi mâinile în buzunar și să spui echipei că pleci în concediu, așteptându-te ca treburile să meargă la fel de bine și fără tine 🙂

Bogdan Comanescu

De la Andrei Roșu am învățat multe, dar ne-am și distrat teribil. Cred că a fost cel mai bun speech pe care l-a dat vreodată. De la Andrei poți învăța multe, dar cel mai important lucru cred că e NEVER GIVE UP. Andrei e un titan al sportului și un exemplu de voință de fier. Să mai pun că la finalul eventului am dat două ture alături de el în jurul hotelului? A fost grozav să vezi oameni de afaceri îmbrăcați în costume, pantofi, alergând și transpirând la unison 🙂 Felicitări, Andrei, pentru idee! Genial!

Andrei Rosu

De altfel, vreau să mulțumesc încă o dată organizatorilor pentru șansa de a-l vedea pe Robin Sharma în România și de a fi partener de promovare. A fost o experiență pe cinste și abia aștept următoarele evenimente și colaborări!

Felicitări, Anca Pascu și întregii tale echipe! You did a great job, as Robin said 🙂

Robin-Sharma-si-Anca-Pascu-organizatorul-eventului

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)