Astăzi, sâmbătă, 14 iunie 2014, am participat la Maratonul, Semimaratonul și Crosul Aradului 2014, prima competiție de acest gen de până acum, la doar 2 luni și jumătate de când am început să alerg mai serios.

A fost o zi înnorată și răcoroasă (decent), numai bună pentru alergat. Am participat la Crosul de 10.5 km alături de alți 190 din categoria mea, încă 174 de semimaratoniști și 39 de titani ai Maratonului. Ceilalți 450 de la crosul de 6km, au alergat de la ora 12 iar noi de la ora 8.

Pentru mine personal a fost greu pentru că nu am mai alergat într-o competiție unde trebuie să menții un ritm alert, constant și echilibrat. Au fost câteva rachete de oameni cum nu mi-am putut imagina că există. Un tip chiar a terminat Semimaratonul într-o oră și vreo 10 minute! Nebunie!

Organizarea a fost excelentă! Sorin Victor Roman a făcut o treabă excelentă. Toți participanții au primit medalii și diplome de participare. Voluntarii care ne ghidau și încurajau în diverse locații îndelungul traseului, au făcut și ei o treabă minunată, mai ales cu paharele de apă căci era mare nevoie.

La finish am fost așteptați de voluntari și toată echipa cu apă, glucoză și citrice, în aplauze.

Pentru mine personal a fost o experiență minunată să văd atâtea sute de oameni fericiți și plini de energie, vibrând laolaltă, promovând sportul și sănătatea.

Veteranul Moșion Gheorghe, în vârstă de 81 de ani, a alergat și dânsul, din nou, nelipsind nici anul acesta.

Un alt domn în vârstă, a alergat cu Tricolorul din 1989 și cu steagul Europei în mâini (cred că la Semimaraton a fost dânsul).

Că tot veni vorba de Tricolor, la început s-a intonat Imnul României, pe care l-am cântat cu mâna pe inimă. A fost un moment deosebit și potrivit în același timp!

Orice competiție trebuie să înceapă cu Imnul României pentru că e vorba de identitatea noastră. Pe mine personal Imnul mă energizează profund și mă umple de curaj.

Mulțumesc organizatorilor și mai ales amicei mele Nadina Maria Szakacs, de la care am aflat de eveniment!

La anul voi fi prezent din nou! Acum vă las în compania unor materiale foto și video. Enjoy 🙂

Domnul ce aleargă cu Tricolorul, Steagul Revoluției 1989 și cu Steagul Uniunii Europene:

Moș Ion, bătrânul de 70 de ani alergând:

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)