Sâmbătă, 6 iunie 2015, am participat cu mare entuziasm a 2-a oară la Maratonul, Semimaratonul și Crosul Aradului 2015.

Mare entuziasm pentru că m-am pregătit câteva luni bune ca să particip, încă din decembrie 2015, așa cum am ținut evidența în jurnalul meu de antrenament pentru semimaraton.

Maratonul Semimaratonul și Crosul Aradului 2015

La câteva secunde după start, în fața Primăriei din Arad

Am alergat semimaratonul în 1h și 44 de minute, pentru mine reprezentând un nou record personal.

Îmi amintesc cum în 2014 abia terminam 10.5 km în 56 de minute, fiind efectiv extenuat (aveam cel puțin 8 kg în plus pe vremea aceea), întrebând voluntarii cât mai e până la finish după cel mult 5km de alergare. Haha. E frumos să te uiți în spate și să vezi cât ai evoluat. Totuși…

Am plătit prețul antrenamentului ca să pot alerga mai mult!

Chiar dacă susțin în continuare că e vorba de voință ca să alergi distanțe mai lungi, fără antrenament ești pe nicăieri și poți chiar avea accidentări destul de urâte.E foarte bine să-ți duci organismul la limite, pentru că acolo depășești condiția curentă dar părerea mea e că nu e tocmai indicat să faci asta într-o competiție pentru că acolo lucrurile se schimbă, de la mediu la spiritul competițional care te forțează și mai tare.

E foarte bine să-ți duci organismul la limite, pentru că acolo depășești condiția curentă dar părerea mea e că nu e tocmai indicat să faci asta într-o competiție pentru că acolo lucrurile se schimbă, de la mediu la spiritul competițional care te forțează și mai tare.

Căldura a fost un factor care a contribuit la dificultate și mă bucur că eventul a început la ora 8 și nu la 9 sau mai târziu.

Despre organizare și voluntari

Felicitări Roman Sorin Victor pentru organizare. Felicitări voluntarilor care au fost super carismatici. Chiar mi-au plăcut câteva fete care s-au pus efectiv să alerge în ritm cu mine câțiva zeci de metri ca să mă motiveze.

Organizarea crește de la an la an și mă bucur să văd așa evenimente frumoase în Arad. Chiar dacă au fost unele mici probleme la ridicarea kit-urilor de start, au fost rezolvate rapid. Sunt sigur că anul viitor lucrurile o să meargă și mai bine.

Înainte să uit, dacă și tu cauți suplimenți alimentari naturali ca să îți îmbunătățești sistemul imunitar, eu de aici îmi cumpăr și sunt foarte mulțumit.

Apropos de kit-urile de start,  batonul energizant Isostar inclus în pachetul meu de semimaraton m-a ajutat – l-am mâncat după primii 10 km și mi-a dat un boost de energie. Încă nu am ajus la nivelul de geluri și batoane (o să vină și momentul acela) dar cu siguranță prima impresia a fost una pozitivă!

Tricoul inclus în kit a fost și el super ok! Chiar am rămas impresionat de calitatea lui (la alte competiții nu am primit tricou de alergare, ci doar de bumbac, simplu) și l-am lăudat!

Marea mea satisfacție

Ce mă bucur foarte mult e că am reușit să-mi inspir și să-mi motivez prietenii ca să participe și ei. Nu spun asta ca să mă laud ci ca să subliniez faptul că prin puterea exemplului se motivează oamenii – asta e cea mai bună formă de leadership și cu toții trebuie să devenim lideri.

În imaginea de mai jos sunt alături de doi prieteni de-ai mei din Lipova, de care sunt foarte mândru.

Maratonul Semimaratonul și Crosul Aradului 2015

Ce am de gând pe mai departe?

Maratonul – evident. Știu că am foarte mult de lucru pentru maraton și că mai trebuie să-mi îmbunătățesc semnificativ stilul de alergare și nutriția.

Cu toate astea e o provocare continuă pe care nu-mi permit să o refuz pentru că mă sperie (recunosc) și orice te sperie e lucrul pe care trebuie să-l faci pentru că te va crește.

maratonul semimaratonul si crisul aradului 2015

Stepan Adrian și Emanuel Abrudean (unul dintre cei mai buni prieteni ai mei), trecând finish-ul (eu a 2-a oară)

În imaginea de mai jos sunt eu alături de prietenul meu Norbert Szucs din Arad (care a scris și el despre Semimaraton), alături de care am alergat și primul semimaraton (Timotion 2015). Good job, Norbi! Am tras tare amândoi 🙂

Maratonul, Semimaratonul și Crosul Aradului 2015

În final, abia aștept următoarele provocări, următoarele competiții și vă invit și pe voi să faceți schimbarea pe care am făcut-o și eu acum 2 ani.

Alergarea m-a transformat și m-a făcut mai bun, de la încrederea în mine, la sănătate și pierderea kilogramelor în plus.

Happy running tuturor!

stepanadrian-maraton arad 2015

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)