De câte ori ai auzit duma asta?

În ziua de azi nici un aliment nu mai este sănătos. Toate mâncărurile au E-uri, toate sunt pline de aditivi și de toxine, așa că îmi cumpăr ce îmi place, mănânc ce vreau pentru că oricum trebuie să mori de ceva.

Cine spune așa ceva este un ignorat! Ba mai mult, pe lângă că își face rău lui însuși, face rău și celor din jur cărora le pune în farfurie ceea ce a ales să cumpere.

E complet greșită această mentalitate și totuși oamenii o practică pe scară largă. De ce? Pentru că e mult mai simplu să faci o afirmație în spatele căreia să te ascunzi, e mult mai ieftin să cumperi mâncare de proastă calitate, mult mai ușor.

Cei care crează toate aceste produse sunt clar niște industriași școliți de capitalismul occidental care lipsit de scrupule, exploatează cele mai mari nevoi ale omului modern, adică timpul și banii, lăsând la o parte sănătatea, care e mai mare și mai importantă decât amândouă la un loc.

Când te doare o măsea nu te mai gândești nici la timp și nici la bani, vrei ca durerea să dispară, nu? Doar exemplificam ideea ca să mă înțelegi mai bine.

Ce fac ignoranții de fapt?

  1. Nu citesc niciodată eticheta ca să vadă ce conține pateul ăla cu 2 lei.
  2. Își cumpără shaworma pentru că merele și așa sunt stropite cu tot felul de soluții chimice.
  3. Aleg ce e mai ieftin, chiar dacă știu că după ce mănâncă parizerul ăla au crampe și diaree.
  4. Aleg ce e mai bun la gust chiar dacă e complet sintetic ce mănâncă.
  5. Spun că totul e toxic sau că nu au timp să gătească sănătos.

Faza bună sau mai puțin bună e că până la un 35 de ani îți permiți să faci alegeri greșite pentru că nu le simți. După 35 de ani va trebui să plătești rata pentru felul în care ai trăit primii 35.

Vestea bună e că deși mărul ăla a fost stropit, sau banana aia a fost crescută cu azot sau mai știu eu ce (ipotetic), tot e mai sănătoasă decât shaworma sau cartofii prăjiți cu hamburgeri.

În loc să îți pui 5 lingurițe de zahăr în cafea, îți poți pune una de miere.

În loc să bei o cola cu 5 lei mai bine cumperi 2 lămâi cu 3 lei + 4 linguri de miere și ai 2 litri de limonadă super sănătoasă și energizantă.

În loc să îți cumperi un Snickers cu 3 lei, mai bine îți iei 2 banane. Exemple mai sunt, dar ai prins ideea.

E doar o chestiune de alegeri. Viața sau moartea în mare e o chestiune de alegeri.

Vorba unui prieten: ceea ce mănânci fie îți poate adăuga ani la viață sau îți poate tăia ani din viață.

Tu ce alegi?!

Vreau să citesc părerea ta sinceră. Lasă-mi un comentariu.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)