Săptămâna aceasta am călătorit cu trenul aproximativ 11 ore și am constatat o chestie foarte tare: sunt mai productiv într-o călătorie cu trenul ce presupune zgomot, surse de deconcentrare peste tot, oameni care vorbesc tare, controlori etc.

Spun asta pentru că am scris în jur de 20 de pagini la un super curs de freelanceri pe care îl voi lansa în acest prim trimestru al 2014, decât am scris în alte câteva săptămâni acasă, în liniște și confort.

În momentul în care am ieșit din zona de confort am devenit mai productiv și mai concentrat pe ceea ce am de făcut. Menționez că nu am avut nici conexiune la internet deci nu au existat tentații gen Facebook care să-mi răpească mult timp.

Această constatare a venit la scurt timp după ce am decis alături de un bun prieten să facem așa numita ”Ziua productivității”, o zi din săptămână în care ne întâlnim să lucrăm împreună și schimbăm locația de la săptămână la săptămână (o dată la mine acasă, o dată la el).

Deasemenea cred că nu e în regulă ca biroul să fie în același loc cu dormitorul (cum e la mine). Pe viitor am de gând să închiriez o garsonieră unde să-mi fac un birou de lucru. Astfel voi ieși din zona de confort zilnic și productivitatea va fi stimulată pentru că voi intra într-un mediu care presupune strict activități profesionale, nu și activități de divertisment sau relaxare.

În zona de confort productivitatea e slabă.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)