Astăzi, duminică 23 martie 2014, a avut loc la Lipova prezentarea cursului gratuit de nutriție ce va fi susținut în următoarele 12 săptămâni în orașul nostru. În fiecare luni a săptămânilor ce vor urma, prof. Lidia Boje, ne va învăța ce înseamnă nutriția sănătoasă, un stil de viață sănătos și o viață plină de vitalitate.

Cursul este complet gratuit și am îndrăznit să întreb pe unul dintre organizatori care este câștigul lor și cine sponsorizează o astfel de ”revoluție a sănătății”. Răspunsul acestuia m-a surprins. Cursul nu e finanțat de vreun proiect european (așa cum credeam eu) și nici de vreo sursă politică (cum ar putea crede unii dat fiind faptul că seminarul se ține în sala de ședințe a Primăriei Lipova). Seminarul e susținut financiar de un grup de creștini care ”pun mână de la mână”, după cum zicea domnul pe care l-am întrebat, și fac ca seminarul acestea să devină realitate.

Motivația lor este ca oamenii să devină conștienți de importanța nutriției dat fiind faptul că tot mai mulți oameni se îmbolnăvesc iar tinerii noștri nu primesc educație despre sănătate.

Există și oameni care pot oferi necondiționat și complet pro bono timpul și banii lor!

Mai mult de 20 de feluri de mâncare vegetariană au fost prezente pe mesele din sală.

Lipova-Seminar-Nutritie-Vegetarian-Primaria-Lipova-002

Am învățat o mulțime de lucruri și cred că în 12 ședințe oricine își poate schimba atitudinea și felul în care privește alimentația. Gustul se poate educa în 2 săptămâni!

Fericirea constă în a ști ce trebuie să știi!

Cei peste 50 de participanți au primit o mulțime de sfaturi cu privire la o viață sănătoasă.

Am aflat că 90% dintre afecțiuni cu excepția infecțiilor și accidentelor sunt strâns legate de alimentație. Mi-am dat seama că am un stil alimentar foarte haotic: nu mănânc de 3 ori pe zi, nu consum uleiuri vegetale esențiale nutriției (sunt vreo 10), nu consum decât un tip de cereale din 8 recomandate iar hrana verde crudă aproape că lipsește.

Am gustat din preparatele vegetariene și au fost delicioase! Cu toate că sunt vegetarian de 2 ani, recunosc că sunt foarte superficial și că abia acum am descoperit ce înseamnă diversitatea alimentară a unui stil de viață vegetarian.

Lipsa informației face diferența dintre sănătate și boală!

Recomand să veniți și voi la seminarul de nutriție ce va avea loc începând de mâine, în fiecare luni de la ora 18:00.

Felicitări acelor oameni minunați care au decis să facă aceste seminarii gratuite, ajutând astfel zeci de oameni să ducă o viață mai sănătoasă și implicit să fie mai fericiți!

La Lipova se întâmplă lucruri frumoase! Trebuie doar să deschidem ochii și să vedem!

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)