M-am apucat să (re)învăț italiană cu motivația că anul ăsta am de gând să vizitez Roma pentru a 2-a oară și chiar e mult mai mișto să vorbești cu oamenii în limba lor decât în engleză – mai ales că nu toată lumea o pricepe, chiar și la nivel basic. Toate astea după 3 ani petrecuți la un job unde am avut cursuri gratuite de italiană, dar pe care le-am cam ignorat (acum îmi pare oleacă rău).

Am dat aseară peste Duolingo, aplicația genială și extrem de jucăușă, cu ajutorul căreia poți învăța 25 de limbi. Are o interfață super simplă și colorată, iar cea mai tare chestie la ea e că ești recompensat cu puncte și lingots, un fel de rubine pe care le poți folosi în shop-ul aplicației ca să cumperi tot felul de „avantaje”.

Limba română va fi și ea gata curând, azi fiind în proporție de 85% finalizată pentru a putea fi disponibilă pe Duolingo. Ăsta e și secretul pentru care nu puteam selecta limba română în aplicație, ca să nu trebuiască să lucrez din engleză cu italiana, ceea ce presupune să știu foarte bine engleză. Dar e ok. Ard mai multe calorii.

E un sentiment de joc și distracție în aplicație, factori importați în succesul pe care îl are Duolingo.

Eu l-am descărcat de pe Play Store aseară și când am chef de o pauză de la muncă, intru în aplicație și fac 5 minute de italiană, exact cât durează o sesiune (poți alege între diferite nivele de studiu – până la 20 de minute pe zi).

Caut-o și tu! Știu că nu e o noutate, dar nu am mai fost așa entuziasmat de o aplicație de la descoperirea cashcontrol.

P.S. Italiana e pe locul 4 la număr de cursanți cu 12.8 milioane, fiind precedată de germană (53.5m), franceză (32.2m) și germană (20.5m). Wow, wow, wow! Go for it!

duolingo stepan adrian

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)