investitie sigura

Unul dintre cei mai buni prieteni ai mei, Vali Heler, care e foarte pasionat de nutriție și de stilul de viață sănătos, spune că cea mai bună și sigură investiție pe care o putem face este în sănătate!

Investind în sănătate, mereu vei fi pe profit. Nu ai cum să pierzi la capitolul ăsta. Mai exista o vorbă care zicea că banii se pot face la loc dacă îi pierzi dar timpul nu o să-l poți cumpăra niciodată.

GREȘIT!

Poți cumpăra timp, poți cumpăra ani, poți cumpăra stare de bine! Se cumpără cu bani și cu obiceiuri bune!

Anii îi cumperi la finalul vieții. Când ești tânăr ai resurse de sănătate pe care le pierzi în decursul vieții prin practici nesănătoase. E ca și cum toți ne-am naște cu un rezervor plin la mașină. Unii în loc să alimenteze cu benzină, pun păcură sau cine știe ce combustibil de proastă calitate, pentru că e mai ieftin. Poate că nu sesizezi de la început că mașina merge prost dar în timp motorul se strică. Asta e o analogie foarte faină pe care mi-a propus-o Vali.

Până în 40 de ani poți considera că încă ai resurse dar dacă nu te îngrijești, după 40 de ani apar tot felul de dereglări, corpul îmbătrânește, iar dacă nu îl întreți cum se cuvine, practic îți tai ani din viață.

Alimentele de proastă calitate, sucurile nocive, băuturile alcoolice, țigările și alte dependențe, nu fac decât să îți taie ani din viață.

În schimb, imaginează-ți că în loc să alegi plăcerea cauzată de gustul bun și seducător al unor alimente extrem de nocive, al căror efect mai toți îl cunoaștem, alegi să consumi hrană vie, alimente care cu adevărat te hrănesc și îți schimbă starea de spirit, alimente care nu îți induc oboseală după ce le consumi din cauză că întreg corpul se chinuie să le proceseze sau mai rău decât atât, să lupte contra efectelor negative pe care le induc acestea.

Înainte să uit, dacă și tu cauți suplimenți alimentari naturali ca să îți îmbunătățești sistemul imunitar, eu de aici îmi cumpăr și sunt foarte mulțumit.

Mă urmărești?! Ești pe fază?!

Poți cumpăra ani la finalul vieții tale și mai mult decât atât, poți cumpăra un stil de viață armonios, plin de energie și voie bună. Repet, poți cumpăra toate astea cu bani și obiceiuri sănătoase. Dacă ești unul dintre aceia care cred că e mai scump să mănânci sănătos, ai dreptate. E mai scump pentru că la fel și o haină de firmă e mai scumpă decât una de la second-hand sau făcută pe vapor.

Poți alege să ignori tot ce am scris aici. Tu ești șeful!

Eu îi mulțumesc lui Vali pentru influența pozitivă pe care a avut-o în dezvoltarea conștiinței mele alimentare, la care deși mai am mult de lucrat, cred că mă duce pe drumul cel bun.

Aș vrea ca să nu ne mai îndopăm cum pastile atunci când corpul se îmbolnăvește ci să ne schimbăm stilul de viață. Aș vrea ca toți să producem schimbări cu efecte pozitive urmărind exemplele pozitive ale oamenilor care au reușit să aibă o sănătate de fier; și sunt mulți.

Îmi doresc să nu mai fim prada gustului bun și a ”convenabilului” alimentar.

Sănătatea nu este totul, dar fără sănătate totul este nimic.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)