Recent am câștigat un concurs de blogging pe BlogAwards.ro, cu premiu o cameră IP HD foarte inteligentă, numită ioteoCam. E chiar primul concurs de blogging la care particip și pare-se că norocul mi-a surâs.

Am instalat rapid camera (maxim 5 minute) și am început să-i testez toate funcțiile. Cu adevărat camera asta e o soluție extraordinară pentru cei care doresc să fie mereu cu ochii pe ceva, chiar și la distanță.

Ce presupune instalarea camerei?

Trebuie doar conectată la internet prin cablul de rețea ce vine la pachet și apoi trebuie înregistrată în contul personal ioteo.com (dacă nu ai îți faci unul gratuit). Ai opțiunea să o conectezi și la o rețea de wifi care se află în aria de activitate a camerei. Le detectează singură pe toate și apoi îți dă posibilitatea să selectezi rețeaua dorită și să introduci parola de wifi, dacă există. Am conectat-o la wifi și m-am jucat puțin cu ea.

ioteocam

Are și nightvision (testat, merge ok), are și un difuzor încorporat ca să poți comunica în timp real cu cei din apropierea camerei. Am făcut un test simplu folosind microfonul integrat din Dell Inspiron-ul meu, și printr-o simplă apăsare a unui buton din meniul contului meu ioteo, am reușit să transmit mesajul live. E super tare! Evident și camera are un microfon încorporat.

Direct de pe site poți controla toate aspectele camerei. Practic asta e și cea mai tare chestie. Nu ai nevoie de software-uri sau drivere. Totul este 100% online și poate fi controlat de oriunde, chiar și de pe smartphone.

Ce setări mai găsești în meniul de pe site?

  • poți opri camera ca să capturezi doar audio
  • poți dezactiva sau activa modulul HD
  • poți dezactiva sau activa cele 4 leduri albastre de pe cameră
  • poți dezactiva sau activa microfonul
  • poți dezactiva sau activa opțiunea de talkback
  • poți activa, dezactiva sau seta pe auto opțiunea de vedere nocturnă
  • poți seta camera să trimită email la fiecare mișcare detectată
  • poți partaja și cu alții înregistrările

meniu-iotecam

Per total mi se pare o cameră de supraveghere excelentă și își merită banii. Am primit inclus în cadou și 1 an de ioteoCloud în valoare de 554 de lei. Acest serviciu îmi permite să vizionez toate înregistrările făcute de cameră cu o recurență de 30 de zile. Am primit în pachet și toate piesele de care am nevoie pentru a monta camera pe un perete. E un serviciu complet. De pe site poți descărca aplicațiile pentru Android și iPhone și rapid ai acces la cameră și de pe smartphone.

Mulțumesc ioteoCam pentru cameră. Sunteți grozavi și serviciile pe care le livrați sunt de nota 10!

 

 

 

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)