Apare pe Yahoo News România (probabil și în alte surse) o știre care încă din titlu mi-a provocat un disconfort mental. Se face că niște turiști în drumul lor pe Caraiman, găsit-au niște Edelweiss, Floare de Colț, și s-au gândit că ”ce bine-ar sta florile astea într-un buchețel”.

Fetele, evident, au cules câteva astfel de flori, negândindu-se că fiind rezervație, acestea sunt ”protejate” de lege. Protejate în ce sens ar fi? Că se aplică ”contravenționale” de la jandarmi, celor care culeg? În ce constă protejarea Statului Român când vine vorba de Floarea de Colț și de alte specii rare de plante?

Vă spun eu care e răspunsul pentru că e evident pentru mine: NIMIC! De ce? Păi pe cale de consecință logică, Statul nu se ocupă de păduri întregi, protejate care ba chiar sunt în patrimoniul său. În România se taie 2 hectare pe oră în mod ilegal. Poate că ți se pare mult dar atât e. Atunci apar istericați care respectând legea ”Grămada Cere Vârf” încep să latre în stânga și în dreapta ”pușcărie” unor fete care pun pariu că habar nu aveau care e gravitatea aparentă a faptelor lor.

Dacă e așa de mare interesul de a proteja o specie de floare, se investește în protejarea lor și chiar în înmulțirea controlată astfel încât specia să supraviețuiască schimbărilor climatice și caprelor de munte, a căror copite păcătoase și gingii nesimțite au prejudiciat Statul în absența omniscienței sale.

Penibililor care sar în sus că o fată și-a făcut un buchet, le doresc să își vadă de râtul lor pentru că nu au prea multă minte în cap. De altfel, Statului Român, îi doresc să nu mai promoveze și să încurajeze, ba chiar să fie complice la genocidul pădurilor și să-și vadă de pădurile care sunt violate, distruse și vândute austriecilor, nemților, ungurilor și chiar americanilor. Deasemenea îi sugerez Statului Român să-și vadă de aberantele Taxe Verzi, Eco și ce le-o mai coace mintea. Până la Floarea de Colț mai e mult.

Până una alta, să nu se agite nimeni. Dacă dispare Floarea de Colț pun pariu că nu o să-i ducă nimeni dorul, nici măcar manualele de Botanică sau entuziaștii de profil.

floarea de colt fete caraiman

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)