obosit epuizat

Am fost întrebat recent de un prieten, ce s-a întâmplat cu evoClub, proiectul de dezvoltare personală pe care l-am inițiat în 2014. De regulă nu țin să răspund public la întrebări, dar e o învățătură aici care s-ar putea să pice bine multora.

Pe lângă faptul că gașca de pasionați de dezvoltare personală, provenind din medii diferite, cu meserii diferite, a început să își vadă de drumul propriu odată cu finalul verii, există 2 mari aspecte pe care le-am indentificat și care sunt răspuns și la alte probleme pe care le trăim.

1. Dacă vorbești de dezvoltare personală sau orice alt subiect, ca pură teorie fără să fii trăit ce vorbești, e aproape egal cu zero pentru că nu ai credibilitate și ești incapabil să transmiți partea emoțională care face vreo 80% din procesul de comunicare. Cu alte cuvinte, oamenii se uită la tine, dau din cap aprobator dar informația trece pe lângă ei pentru că efectiv nu te cred. Asta am pățit în momentul în care am epuizat resursele și ne-am pus să studiem materiale noi, ca să putem avem teme de întâlnire.

2. Tot ce am făcut a fost pentru porni o mișcare, pentru a experimenta, pentru a învăța. Experiența a fost benefică pentru toți cei care au participat. Am primit feedback de la o prietenă căreia i-a prins foarte bine exersatul public speaking-ului la angajarea într-o companie la care visa. Cu toate astea, când simți că e gata, trebuie să fie gata. Unele lucruri, se întâmplă pentru că sunt benefice în acel moment și se consumă ca atare.

Am propus  niște perspective, oferind tot ce am avut mai bun în acel moment.

Cu toate astea, uneori ajungi să te plafonezi chiar dacă crezi că faci lucrurile potrivite. Am ajuns să mă plafonez pentru că la un moment dat am epuizat informația și energia de a comunica informație nouă.

Uneori chiar trebuie să închizi niște uși ca să poți crește. Dincolo de toate astea, e vorba și de vocație. Eu nu am de gând să fac o carieră din a fi un profesor din cărți. Eu vreau să fac carieră din arta de a trăi și de a filtra informații, din a trăi experiențe diferite și de a transfera oamenilor entuziasmul și pasiunea mea.

Alternativa e mediocritatea.

Știu că nu ești mediocru pentru că citești articolul. În cel mai bun caz, un mediocru ar fi deschis articolul și l-ar fi închis după două paragrafe.

Mesajul meu de azi este că pentru a putea oferi mai mult, trebuie să fii mai mult și trebuie să acumulezi mai mult. Doar așa funcționează lucrurile!

Prin toată activitatea mea, toate articolele și postările mele, vreau să te inspir și să îți conturez viziunea pe care o dobândesc și în care cred. E alegerea ta dacă o vei accepta. Poate să-ți fie benefice sau din contră. Alege doar ce ți se potrivește și e în concordanță cu sistemul tău de valori.

Cât despre reluarea activității evoClub, pot spune un singur lucru: acum s-a finalizat un episod pentru a începe altul, un altul mult mai bun.

Per aspera ad astra.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)