Astăzi am învățat o lecție importantă care poate face orice comunitate să prospere:

Murdărește-ți mâinile și curăță-ți mintea.

Ca să înțelegi mai bine, uită-te la tine și la cei din jurul tău. Majoritatea oamenilor se feresc de muncă, își țin mâinile cât mai curate, asta în timp ce permit surselor de poluare de la TV, media și alți oameni cu care interacționează, să le intre în minte și să lase mizeria lor acolo.

Știu asta pentru că și eu am fost și mai sunt în situația asta, dar lupt împotriva ei!

Majoritatea dintre noi muncește cât să aibă acel puțin ca să îi țină în viață și alergăm zilnic după un trai care nu ne oferă satisfacție. Nu lasă nimic în spatele lor, ceva care să amintească urmașilor de ei, ceva de care să se bucure ceilalți și să inspire generații.

Cred că adevărata bucurie și satisfacție este aceea pe care o câștigi atunci când construiești ceva pentru cei din jurul tău și nu doar pentru tine.

Trebuie să învățăm să susținem oamenii care au idei și care vor să pună lucrurile în mișcare pentru că toți ne vom bucura de roadele ideilor bune și ale muncii.

Aceste două reguli sunt fundamentale într-o comunitate. Oamenii trebuie să se sprijine și să aibă un țel comun. Nu trebuie să facem lucruri mari. De cele mai multe ori, oricât de puțin am oferi, dacă o facem cât mai mulți, se va aduna o avere. Vorbesc aici despre orice fel de ajutor, de orice natură. Sunt sigur că fiecare dintre noi are un talent la ceva sau poate contribui cu ceva la construcția unei comunități.

Uneori chiar și o vorbă de încurajare poate schimba atitudinea și viitorul unui om!

Cât costă o vorbă bună? Aproape nimic!

E o cale lungă înainte pentru această schimbare dar este vitală. Fără a construi o mentalitate de comunitate, nu va exista prosperitate. Trebuie să învățăm să conlucrăm și să ne pese de ceilalți, să respectăm munca lor, valorile lor, principiile după care trăiesc.

Trebuie să încetăm să ne mai plângem că nu merg treburile și să ne asumăm responsabilitatea pentru orice se întâmplă în jurul nostru.

E o zicală care zice așa:

”Singurul lucru necesar pentru ca răul să triumfe este ca oamenii buni să nu facă nimic.”

Ignoranța noastră este una dintre aceste piedici spre a construi un viitor bun.

Știu că sunt vorbe de idealist. Sunt un idealist. Nu vreau să te conving de credințele mele. Ia ce crezi tu că ar fi benefic pentru tine, familia ta, prietenii tăi.

Gândește-te puțin la ce ți-am scris aici înainte de a închide pagina.

prosperitate-lumina-adevar

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)