Cum orice venit din orice țară este impozitat, a venit timpul impozitării veniturilor realizate la nuntă. Cu toții știm că nunta e o festivitate cu un puternic caracter economic din care se câștigă bani serioși dar care, spre dezamăgirea Statului, nu sunt declarați.

Asta e viața. Statul trebuie să își ia felia din orice activitate economică. Mireselor, vă rog nu vă strâmbați. Nu am nici o vină.

Cum trebuie să procedezi dacă urmează să te căsătorești?

În primul rând trebuie să deschizi un I.I. sau P.F.A. Durează maxim o săptămână și costă în jur de 250 de lei (întreprindere individuală sau persoană fizică autorizată) ca să poți încasa legal banii de la nuntași. După fiecare încasare de bani în plic, trebuie să emiteți o chitanță pe suma respectivă și ulterior să introduceți veniturile în contabilitate; mare grijă să nu uitați chitanțierul acasă! Mai bine uitați inelele decât chitanțierul!

La I.I. contabilitatea este în partidă simplă deci nu o să aveți nevoie de un contabil.

Ce procent îi revine statului?

Desfășurate, puteți vedea mai jos toate impozitele ce trebuie plătite:

  • 16% impozit pe venit
  • 6,5% Sanatate
  • 10,5% CAS

În total, 33% din toate veniturile realizate sunt proprietatea Statului. Hai să face un exemplu ca să înțelegem mai bine:

100 invitați x €100 de persoană = €10.000 încasări.

Din cei €10.000 se scad cheltuielile (în contabilitate) cu localul și celelalte cheltuieli; vom presupune că acestea însumează €5.000.

Asta înseamnă că rămâi cu €5.000 și plătești la Stat 33% adică €1.650. În final rămâi cu €3.350 pe care îi poți folosi în ce scop dorești.

Mi se pare o idee foarte bună pentru a aduce bani la buget mai ales că anual în toată țara se oficializează peste 100.000 de căsătorii (în 2007 au avut loc 189200 de căsătorii).

Astfel, la o medie de €1.000 per nuntă și la 100.000 de nunți anual, Statul ar putea încasa €100.000.000. Cu banii aceștia se vor face multe pentru țara noastră. Deja simt cum progresăm.

În final, mai ușor cu trash the dress că trebuie plătite impozitele prima oară. Vă doresc Casă de Piatră și răbdare la așteptat la cozile ANAF-ului.

P.S. Pentru miresele nervoase, articolul acesta a fost o glumă.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)