Am avut ghinionul să comand de la un copywriter un set de câteva zeci de articole în română, iar la recepția lor am constatat că nu sunt scrise cu diacritice. Vina a fost a mea – am uitat efectiv să specific chestia asta.

Munca efectivă pentru corectarea textului presupunea parcurgerea integrală a tuturor articolelor cu o lungime de minim 500 de cuvinte. Asta însemna ore întregi de muncă extra, doar pentru că nu am fost atent să specific că doresc redactare cu diacritice.

Nu aveam de gând să fac corectarea manual așa că am căutat ceva tool-uri online pentru corectură. Am găsit tool un care mă punea manual să selectez varianta potrivită pentru fiecare cuvânt în parte. Probabil că economiseam un 20% (maxim) din timpul de lucru.

După alte câteva căutări am dat de diacritice.ai, care mi-a atras atenția din prima linie citită pe site:

”Corectează online diacriticele în limba română cu ajutorul Inteligenței Artificiale.”

Asta se întâmpla acum vreun an. Am făcut un test rapid. În câteva secunde a fost returnat textul corectat și am fost efectiv uimit de precizia sistemului. Am decis că e tool-ul potrivit și am reușit să corectez câteva zeci de articole în mai puțin de 5 minute!

Ce-i drept, pe vremea aceea site-ul era în dezvoltare, precizia nu era 100%, dar oricum din ce am observat, peste 95% din diacritice erau corectate corect, iar viteza de procesare era uneori greoaie – probabil că serverul era suprasolicitat, dovadă că oamenii erau super mulțumiți de serviciu.

Astăzi funcționează impecabil și au introdus chiar câteva abonamente pe le poți comanda, dacă dorești să corectezi texte foarte lungi. Funcționalitatea e foarte simplă – ai un textbox și un buton. Simplu și eficient!

În concluzie, Diacritice.ai e o soluție de încredere, care mi-a salvat foarte mult timp.

Sper să îți fie cu folos recomandarea și te invit să îmi lași un comentariu cu părerea ta după ce utilizezi serviciul – chiar sunt curios cât timp salvezi și tu.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)