De regulă, nu scriu despre politichie și nici despre politicieni dar când văd o tehnică manipulativă care dă roade din plin, nu mă pot abține să nu o comentez, să-i pun puțină subtitrare ca să înțeleagă și cei mai puțin mobilați la mansardă.

Victor Ponta, băiatu’ care conduce Guvernul României are o pagină de Facebook cu care se mândrește foarte mult. E cea mai mare realizare a sa de când a deveni Prim Ministru așa că își permite să plătească Facebook Ads pentru a-și crește numărul de fani și totodată pentru a-și spăla imaginea de lider iresponsabil și nepregătit, plagiator și așa mai departe.

Tehnica lui de a manipula opinia și de a strânge fani e una bazată tot pe parazitism și pe ”mă sui în spinarea colegului de bancă ca să trec clasa”, de data aceasta colegul de bancă fiind Simona Halep.

Victoraș se folosește de imaginea Simonei Help, plătind reclame Facebook care invită fanii Simonei (câștigați cu sudoare și cu muncă, nu plagiere) să îi dea like, cică paginii Simonei Halep. Doar că efectul e invers. Ditamai butonul de ”Like Page” însoțit de mesajul șmecher, îi aduc beneficii de fapt lui Ponta.

E evident. Când vede cineva poza cu Simona și un buton de Like, nu prea se mai uită să vadă la ce dă și cum dă like. Astfel ajunge băiatu’ ăsta să aibă în visteria sa zeci de mii de contacte ”împrumutate” à la Ponta. Băiatu’ ăsta chiar nu se învață minte.

victorponta-simona-halep

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)