M-au vizitat două doamne din cultul/secta Martorii lui Iehova și mi-au lăsat vreo două materiale tipizate pe care le-am uitat pe birou câteva zile bune. Întâmplător răsfoiesc astăzi una dintre reviste cu titlul ”Treziți-vă” și subtitlul ”Sugestii pentru a vă folosi cu înțelepciune timpul” iar revista are titlul”.

Am zis ”woww cât de tare” și am început să citesc câteva rânduri. Voi enumera câteva dintre subiectele tratate:

 1. Stabiliți-vă prioritățile. Biblia spune ”să vă asigurați de lucrurile mai importante” (Filipeni 1:10). Întocmiți o listă de sarcini în care să treceți atât sarcinile importante cât și cele urgente.
 2. Gândiți în perspectivă. Biblia spune ”dacă o unealtă de fier se tocește și nu i se ascute tăișul, atunci omul trebuie să-și încordeze toate puterile.” (Eclesiastul 10:10) și ”pentru a avea reușită este nevoie de înțelepciune”. Amânați sau eliminați lucrurile neesențiale care consumă timp și energie.
 3. Simplificați-vă viața. Învățați să spuneți NU lucrurilor nesemnificative sau celor care consumă timp. Nu fă prea multe lucruri simultan pentru că îți mărești stresul.
 4. Atenție la amânare și nehotărâre. Biblia spune ”cine se uită după vânt nu va semăna și cine se uită la nori nu va secera”. Amânarea e un hoț al timpului. Nu aștepta condițiile ideale pentru a face ceva.
 5. Atenție la perfecționism. Biblia spune ”înțelepciunea de sus este rezonabilă” (Iacov 3:17). Dacă ridici ștacheta prea mult poți fi dezamăgit sau poți eșua. Un perfecționist se poate îngrozi la gândul că va greși.
 6. Stabiliți un echilibru între muncă și destindere. Biblia spune ”mai bine o mână plină de odihnă decât două mâini pline de trudă și goană după vânt” (Eclesiastul 4:6). Workaholicii nu ajung să se bucure de munca lor pentru că nu mai au energie iar leneșul e odihnit dar nu se bucură de nimic pentru că irosește timpul.
 7. Nu faceți economie la somn. Biblia spune ”mă voi culca și voi dormi în pace” (Psalmul 4:8). Adulții au nevoie de 8 ore de somn ca să fie productivi. Trebuie să investim în somn (hmm..aici atenție leneșii) altfel devenim irascibili și suntem pasibili de accidente și greșeli.
 8. Stabiliți-vă obiective realiste. Biblia spune ”mai bine ce vezi cu ochii decât să umbli cu pofta sufletului” (Eclesiastul 6:9). Sunt perfect de acord cu asta. Zău! Să nu permiți dorințelor să-ți controleze viața. Nu te lăsa ademenit de reclamele ingenioase și nici de creditele ușor de obținut. Bună asta! Complet de acord. Învață să fii mulțumit cu ”ce văd ochii tăi” adică cu ceea ce poți obține. Aici nu sunt de acord.
 9. Examinați-vă valorile. Valorile pe care le ai te ajută să stabilești ce e corect, important și prețios în viață. Valorile vă ajută să țintiți într-o direcție.
 10. Faceți din iubire principala voastră valoare. Biblia spune că iubirea ”este o legătură perfectă a unității” (Coloseni 3:14). Fără iubire nu te poți bucura. Dacă nu pui pe primul plan iubirea, investești în nefericire.
 11. Faceți-vă timp pentru satisfacerea necesităților spirituale. Biblia spune ”fericiți sunt cei conștienți de necesitățile lor spirituale” (Matei 5:3). Este o investiție în înțelepciunea care te va ajuta să-ți folosești în cel mai bun mod viața.

Astea fiind spuse aștept cu nerăbdare o revistă asemănătoare lansată de BOR pentru managementul resurselor financiare ”10 idei de a-ți pune banii la lucru” și ”am 10.000 de euro, în ce să investesc părinte?”. Viața e frumoasă!

martorii-iehova-revista-sugestii-timp

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)